Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

DRUM RUDIMENTS ili MALA ŠKOLA BUBNJANJA pt.1

dakle dragi moji...

malo o čemu drugom nego o lupanju bubnja.

ovim postom namjeravam pokrenuti svojevrsnu malenu školu bubnjarenja na svom blogu.

nisam profesionalac, ni blizu nego sam i sam odlučio krenuti od početka tj. od RUDIMENATA o kojima je upravo i riječ u ovom postu.

naime - prije no što krenete u glazbenu avanturu zvanu "bubanj", koja će vam napraviti rupu u džepu,doprinijeti živčanom slomu susjeda ako vježbate doma, izrevoltirati vam mamu/tatu/prijatelja/prijateljicu ili vas kad taj isti bubanj bude trebalo seliti i voziti okolo (a najmanji normalni bubanj vam je hrpa drveta i metala otprilike veličine par kuhinjskih aparata i tu je negdje težine...moj skromni setić zauzima u raspakovanom stanju 6 metara kvadratnih i sa stalcima i činelama teži oko 150 kg! elektronci su nešto lakši i manji ali to po meni nije bubanj...) bilo bi jako dobro i poželjno prvo malko vježbati ruke ili svladavati tzv. RUDIMENTE!

dakle - u pitanju je 40 priznatih ritmičkih figura, za vježbanje kojih su vam potrebni

- PALICE (ako nemate - može i dvije olovke, kuhače ili bilo koja 2 predmeta koji liče na palice...ne koristiti noževe!)

- DRUM PAD tj. bubanj za vježbanje koji se sastoji od omanje ploče i stalka, presvučene elastičnim materijalom i može se jeftino kupiti ili još jednostavnije napraviti! ako nema - može i bilo koja ravna površina koja je elastična i otporna na udarce (krevet, jastuk, dečko/cura/brat/sestra, kućni ljubimac, poklopac kante za smeće, lonac sa/bez poklopca, kanta jupola...)

- i naravno neki priručnik za izvođene navedenih rudimenata. da ne bi sad tražili okolo bubnjare koji će vam to objašnjavati, u moderno doba interneta, osim nezaobilazne pornografije, na njemu možete pronači i čitav niz korisnih stvari...uz ostalo i navedene RUDIMENTE možete fino naći na internetu.

Dakle DRUM RUDIMENTS gdje je izuzetno efektivno objašnjeno svih 40 rudimenata, uz video isječak i notni zapis....

pa fino - polako vježbati.

dok vam ruke ne otpadnu i dok na urlik "AJMO! PARADIDL!" u pol noći ne ustanete bunovni iz kreveta i savršeno ne izvedete navedeni rudiment....po mogućnosti na glavi navedenog urlača.

inače se ove vježbe izvode u serijama, na raznim brzinama (e da...bio bi poželjan i metronom...elektronski ili stari dobri mehanički) bez njih nemojte niti sjedati za bubanj.

ja ih upravo ponavljam.

jer sam kao svaki pravi samouvjereni debil fino sjeo za bubanj i krenuo svirati onako po filingu. Pa sam u situaciji da savršeno mogu skinuti npr. Larsa Ullricha iz Metallice ali kad treba svirati neki bazični r ´n ´r se zagubim kao gorila u magli...grrrr...

Enivej.

sretno i nadam se da ćete se odlučiti za ovaj predivni i kulturni instrument!

P.S. nemojte se uplašiti naziva rudimenata jer su stvarno bizarni...moj omiljeni naziv - PATAFLAFLA!



...a nije ni FLAM PARADIDL - DIDDL nije daleko...





Post je objavljen 25.02.2008. u 13:25 sati.