Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Piletina s octom

Naša blogeljica koja se prije odazivala na ime Moje drugo ja poželjela je podijeliti jedan dobar recept s nama, pa evo, vjerujemo da je genijalan:


Ovako nešto dobro nisam jela jako jako dugo vremena, zato evo recepta, obavezno probajte jer je savršeno!

Photobucket

Sastojci:

4 komada pilećih prsa, bez kože i kostiju
1 žlica rastopljenog margarina
1 zgnječeni češanj češnjaka
sol i crni papar
2 žličice meda
1 žlica limunovog soka
1 žlica aceta balsamica


Pileća prsa se stave u tavu na otopljeni margarin. Ja sam još s jedne strane meso stavila u brašno, jer kako kaže mama, tako će meso ostati ravno. Meso treba lagano popapriti i posoliti,posuti češnjakom, te pokapati medom i limunovim sokom. Peći dok ne porumeni, zatim zaliti acetom balsamicom. Piletinu preokrenuti, podliti sokom od pečenja i peći dok iz mesa ne poteče sok kada ga probodete nožem.

Evo kako sam napravila prilog - skuhala sam krompir i mrkvu, pri kraju huhanja u vodu sam stavila malo vegete. Kad se skuhalo ocijedila sam, posula sam to acetom balsamicom, posolila i stavila peršina - kod mene je to bilo za ukras jer sušeni peršin očito, kako sam saznala, ne služi ničemu, mislim da bi svježi bio puno bolji. Tu je išao i jedan nasjeckani češanj češnjaka, a ubacila sam i prženih suncokretovih sjemenki.

Ovaj prilog sam improvizirala, ali je ispao odličan. Kako moja mama ne voli mrkvu u hrani, osim u juhi, ja tek sada otkrivam kako je mrkva odlična. Uglavnom, ovo treba probati OBAVEZNO, jer je prefino! To je recept iz jedne od onih ljetnih kuharica što su ljetos izlazile u 24 sata.

Photobucket

Sutra pravim ovo.
Mislim da će biti super. :)

Zahvaljujemo dragoj blogeljici i želimo da što više kuha i dijeli recepte s nama!

Post je objavljen 25.02.2008. u 09:44 sati.