Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/portkey

Marketing

Oskar 2008, neformalna recenzija

Ima li smisla ne ispratiti ovakav događaj, makar i na blogu koji je već mesecima neaktivan, makar i ako je za jednu kratku reč kao što je 'već' (ili reč) potrebno stotinak udaraca pošto su mesta č, š, č, ž itd zaboravljena, makar i da (oprostićete mi na ovome) se moja zemlja ponovo raspada? Mislim da na to nemam pravo. Mislim da ponekad u životu treba stisnuti zube, ostaviti sve muke i sve lične, pa i nacionalne probleme zbog izvršenja nekog višeg cilja, nekog svetijeg zadatka. Ovo je takav trenutak. Možda to vama ne izgleda tako, ali damnit, ja živim u L.A.-u i ovde jeste tako. I zato ću sada preći na glavne zaključke:

Haljine - onako, whatever. Nisam primetila ništa spektakularno. Mislim, lepe su bile haljine. Moj favorit: Nikol Kidman. Boje - crvena, siva, crna. Uglavnom crvena. (više o modi na ovom blogu)

Voditelj - fino, bilo je smešnih trenutaka ali mhm - onako. Malo mlako.

Trudne žene - prisutnije nego ikad! Jedna nominovana za najbolju gl. žensku ulogu (Cate Blanchett), dve predale nagradu (pomenuta Nikol Kidman i Jessica Alba), jedna pomenuta ali ne i prisutna (Angelina Jollie).

Gay trenutak - vojnik iz Iraka koji je pročitao prvu nominaciju za dokumentarac.

Izjava večeri - Hollywood was built on Europeans, Tilda Swinton, (a.k.a. the alien).

Indirektna izjava večeri - Kosovo je Srbija, Javier Bardem. Izgovoreno: '[Oscar] es por Espana', Španija nije priznala nezavisno Kosovo, logično sledi da je u stvari rečeno Kosovo je Srbija. Ne morate da mi verujete, ali tako je.

Filmovi za koje sam saznala zato što sam gledala Oskara i htela bih da ih gledam - Persepolis, neki crno-beli crtani film. No Country for Old Men, braća Koen, plus proglašen za najbolji. There Will Be Blood, zato što je D.D. Lewis najbolji super frajer svih vremena još od Poslednjeg mohikanca i Sobe s pogledom. Michael Clayton, zbog Džordža (Hilari) Klunija, koji je što se mene tiče nikakav frajer, ali je baš simpa lik. Juno, Elizabeth, La Vie En Rose i The Golden Compass, zati što izgledaju zanimljivo.

Filmovi koji su nominovani a ja ih već gledala: Into The Wild (whatever), Charlie Willson's War (whatever), Ratatouille, (whatever), The Diving Bell And The Butterfly (nije loš), Away From Her (nije loš) i Sicko (depressing).

To su vam glavni momenti sa ove, osamdesete dodele Oskara kako ih vidim ja, veliki ljubitelj filmova i totalna neznalica.

Hugs and kisses!


Post je objavljen 25.02.2008. u 07:17 sati.