Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Osvrtanje na prašinu

Nisam silazio na rivu gledati lipicanske ljepotane, čija se ergela u Lipiku
priprema na prijelaz na državne jasle, koje će puniti poduzetnici. Prazni ih kako tko stigne. Povike na sivu ekonomiju na crno slute. U halabuci što se stvara naslućuju se kontraprosvjedi s transparentima NE DAMO NAŠE JASLE! Jasle treba puniti. Sve je više gladnih ustiju. Kad nema kruha, punite ih zoblju i sijenom, tko voli nek' izvoli. Kolači su davno podijeljeni, poslušani su Antoanetini savjeti. U retorici se izbjegava sintagma i "hrastovu koru ako treba", zbog povike ekologa za očuvanje naših šuma.
Pustimo li konje da odjezde stazama uhatih rođaka, smatrat će se namagarčenima, očekivat će se guljenje magareće kože za izradu bubljeva. čije talambasanje odiše patriotizmom, zove na koheziju, zbijanje redova. Je li im suđeno biti sirovina za skupocijene salame, za razliku od onih apsurdno jeftinih pučkih kobasica koje se u svojoj nejestivosti takmiče sa životinjskom hranom. Slušajte apele zaštitara životinja, nemojte trovati svoje ljubimce hranom namijenjenom ljudima.
Budimo humani, cijenimo naše životinje. Ne dozvolimo ponosu da ostane u sjeni bjelosvjetskih gibanja. Čuvajmo našu baštinu. Kad već moramo nestati, učinimo to s mjerom i stilom. Za dobrim se konjem prašina diže. Zašto se, onda, za čovjekom osvrtati???

Post je objavljen 24.02.2008. u 19:30 sati.