Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI U ŠKOTSKOJ VIŠE NE ŽELE SPAŠAVATI PRETILE

GRANGEMOUTH

Potrebno je deset vatrogasaca da bi se pomoglo osobi teškoj 260 kilograma..Vatrogasci u Grangemouthu u Škotskoj poručili su kako im se više ne da provoditi profesionalnu karijeru u stalnim akcijama pomoći pretilim osobama."Što ako u to vrijeme negdje izbije požar", pita se šef sindikata vatrogasaca.

Vatrogasci se žale zbog činjenice da su se pretvorili u specijaliste za debele, jer svako malo moraju na zadatke koje se sastoje u tome da nekome pomognu da se uspravi na noge.

Primjerice, čak je deset vatrogasaca potrebno da bi se pomoglo Robertu M., teškom 260 kilograma, da se digne iz kreveta, požalio se predsjednik sindikata vatrogasaca okruga Stirlingshire, Gordon McQuade. Takav posao nikome ne čini zadovoljstvo, izjavio je McQuade.

"Pravila vatrogasne službe moraju se izmijeniti, tako da se vatrogasci više ne pozivaju na takve zadatke", zatražio je sindikalac. Na kraju krajeva, pomoć pretilima spada u zadaće zdravstvenih službi, smatra on.

Umjesto da se bore protiv požara, vatrogasci u Grangemouthu u prosjeku četiri puta tjedno žure u pomoć Robertu M., a on nije jedini zbog kojega njihova profesionalna svakodnevica ne izgleda onako kako si ljudi obično zamišljaju vatrogasnu službu. TotalPortal

Post je objavljen 23.02.2008. u 15:06 sati.