Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U KARLOVCU PRIPREME ZA POŽARNU SEZONU

KARLOVAC

Piše: Velimir Franić

Robert Hranilović, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Karlovca, okupio je u pripremama za novu požarnu sezonu zapovjednika iz 17 DVD-a, koliko ih se odazvalo pozivu.

- Ne možemo govoriti o 400 do 500 operativnih vatrogasaca a toga u stvarnosti nemamo. Popise ste trebali dostaviti, da podsjetim, do sredine listopada prošle godine, a sada se bavimo vatrogascima koji nemaju liječničke preglede - rekao je Hranilović.

Svaki od zapovjednika u DVD-ima morao se izjasniti koji od članova mogu biti operativni i koliko ih još treba obaviti zdravstveni pregled da bi mogli djelovati ove godine u vrijeme pojave požara. Do 25. veljače trebaju dostaviti ne samo popise operativaca već i krupnije opreme.

- Razgovarajte s ljudima da bi se moglo znati na koga računati u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima. Za koliko se minuta mogu okupiti pet, deset minuta ili pola sata, što ćemo provjeravati slijedećih dva mjeseca. Treba napisati potrebe i popis opreme i veličinske brojeve čizama, košulja, ne zaboraviti telefonske brojeve i imena i prezimena zapovjednika, rečeno je predstavnicima DVD-a.

I ove godine vatrogasci će biti od 15. lipnja dislocirani u Nerežišću na otoku Braču s jednim vozilom, u smjenama po 15 dana. Dio će ih biti raspoređen u interventne postrojbe, u trajanju do sedam dana, koje se dižu kada se za to ukaže prijeka potreba.

- Prošle požarne sezone u priobalju su se našli među vatrogascima i oni koji su srčani bolesnici i bez jedne noge i što u tim uvjetima može zapovjednik , kada plamti požar, da ide u bolnicu ili da se bavi onim čime treba - napomenuo je glavni zapovjednik.

Stalno ažuriranje gradskog plana
Ažurirani podaci o operativnim vatrogascima i opremi sastavni je dio godišnjeg gradskog plana zaštite od požara. - To usvaja Poglavarstvo i Gradsko vijeće i imajte na umu sa time se nije za igrati- rekao je zapovjednik Hranilović. Kako su se već pojavili požari na otvorenom a bit će ih, čim zatopli, još i više, zato zapovjedništo VZ Karlovca i inzistira da operativna spremnost vatrogasaca bude što bolja.
Večernji List

Post je objavljen 23.02.2008. u 14:43 sati.