Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jvpsplit

Marketing

SVEČANA PRIMOPREDAJA VOZILA U JVP SPLIT

Evo kao što samo jučer obećali da ćemo se javiti to danas ispunjavamo.
Danas je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi svečano obilježena primopredaja dvaju vozila iz programa Vlade RH,
ključeve vozila predao je zamjenik gradonačelnika gospodin Jozo Balić zapovjedniku Feliciju Parčini,
s toga ćemo objaviti slike da i vi budete upućeni u događaje JVP Split.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
JEDAN DIO IZ IZLAGANJA ZAPOVJEDNIKA POSTROJBE:
"Sigurno će sve nazočne obradovati informacija,da je Grad Split u proceduri dobivanja mišljenja od strane : MUP-a, PUSD – Inspekcije ZOP-a na Procjenu ugroženosti i Plan zaštite od požara Grada Splita izrađen od stručne institucije, a koja će nakon toga biti usvojena od strane Gradskog poglavarstva i Gradskog vijeća.

Naime navedenim dokumentom grad Split pored centralne vatrogasne postrojbe ovdje u Hercegovačkoj ulici sa 120 izvršitelja imat će postaju u Pazdigradu sa 80 izvršitelja i postaja Spinut sa 60 izvršitelja.

I ovaj iskorak je dokaz da će Grad Split ispuniti europske kriterije, a to je vrijeme od dojave do dolaska na mjesto intervencije koje neće biti veće od 10-15 min, ovisno o mjestu događaja i dnevnom prometnom režimu.

Briga Grada o sigurnosti građana diže se na najveći nivo ,za cijelo područje grada Splita
O ovoj temi zasigurno će biti u narednom periodu puno posla i obaveza grada počevši od mikro lokacija postaja, izgradnje objekata, njihovog opremanja tehnički i kadrovski, kao i specijalnosti svake od navedenih lokacija, misleći na kopneni, zračni i morski dio opreme (vozila, helikopteri, plovila).

Kako u oblasti zaštite od požara i vatrogastva razvojni ciklus ide galopirajućim tempom, nepobitno je da se u razvojnoj fazi cjelovito pristupi izradi Poligona – vježbališta, Učilišta – vatrogasne akademije, Centra za obuku plamenih udara, po standardima koje imaju evropske postrojbe a dijelom i neke u RH. Nepobitno je da na sadašnjoj adresi – Hercegovačka 18 saživi cjeloviti naučno istraživački centar koji bi imao za svrhu pratiti stanje s akcentom na otvorene prostore posebno vodeći računa na specifičnosti priobalja. Navedeno Učilište – vatrogasna akademija bi bio centar središnje obuke vatrogasaca sa čitavog priobalja i zemalja koje imaju identične probleme i specifičnosti gašenja otvorenih prostora, gdje bi se osposobljavali budući kadrovi od vatrogasaca do zapovjednog kadra. U navedenom centru bi bili angažirani eksperti koji već dijelom na tome rade u gradu Splitu, a koji su angažirani kod ekspertize Kornatske tragedije, a dijelom bi bili angažirani eksperti iz čitavog svijeta koji bi kroz različite vidove radionica i seminara okupili struku i prenosili stečena iskustva i spoznaje s obzirom na specifičnosti događaja kao i različiti oblici prevencije i zajedničkog planskog organiziranja kako spriječiti ili ublažiti katastrofe. Za navedeni projekt, zainteresirana je Županija splitsko-dalmatinska, Ministarstva, kao i Vlada RH. Stoga nadam se da će ovaj projekt uz potporu svih navedenih biti uvršten kao prioritet te kao takav vrlo brzo i saživiti.

U smislu prevencije otpočeta je faza o uspostavi eksperimentalnog i edukativnog centra protupožarne zaštite otvorenog prostora između FESB u Splitu i Županije splitsko-dalmatinske, te se očekuje na temelju izrađene studije pod nazivom Integrani sustav protupožarne zaštite da se kao dio cjelovitog projekta postavi na zvjezdarnici Zvjezdano selo – Mosor, kamere koje će imati pod nadzorom širu okolicu i u slučaju izbijanja vatre alarmirati sustav koji će biti povezan sa Vatrogasnim operativnim centrom JVP Grada Splita. Također je izrađen idejni projekt automatskog sustava protupožarnog motrenja Park šume „Marjan“ autora FESB-a Split, kojeg također očekujemo da Grad Split prihvati kao prioritet s obzirom na značaj Park šume „Marjan“. Navedeni sustav bi izravno bio vezan za operativni centar JVP Grada Splita što dodatno podiže razinu zaštite i operativnosti u navedenoj Park šumi „Marjan“.

Kao dokaz da Grad Split cjelovito sagledava ovu oblast, možemo danas reći da smo (Grad, poslodavac, Sindikat), pri potpisivanju Kolektivnog ugovora za uposlenike Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.

Sa navedenim dokumentom smo napravili iskorak ka vrednovanju ove djelatnosti, uvažavajući specifičnost, štetnost i rizičnost ovog poziva pri svakoj intervenciji.

Istina je da u ovom trenutku nije bilo moguće u cijelosti riješiti naša opravdana potraživanja, ali ne mogu kriti zadovoljstvo da postoje dobre namjere da se u narednom periodu postupno dignu na nivo koji ovaj poziv zaslužuje.

I na samom kraju svog obraćanja, svima Vama, a posebno Županiji splitsko-dalmatinskoj, Gradu Splitu, Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj zahvaliti na današnjoj plodonosnoj obostranoj suradnji, kao i svim djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita i članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava na svakodnevnom izvršavanju širokog spektra svih vidova gašenja i spašavanja ljudi i imovine izlažući pri tome i vlastite živote."
DO SLJEDEČEG PISANJA POZDRAVmah wavemah





Post je objavljen 20.02.2008. u 12:57 sati.