Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goga17

Marketing

Postoji li idealan muškarac?


Cure imaju prilično različit ukus, i ne možemo reći da postoji univerzalan idealni muškarac. No u ovom kratkom osvrtu mi ćemo razmotriti pet najtraženijih tipova muškarca u Hrvatskoj, na početku novog milenija. To su: ''sirovi primitivac'', ''ušminkani manipulator'', ''kršćanska šablona'', ''bogati tajkunov sin'' i ''umjetnički tip''. Time smo obuhvatili ukus velike većine cure, jer vrlo rijetke izlaze iz ovog stereotipa. Ovdje ćemo uglavnom analizirati psihološki profil tih ljudi, a manje fizički izgled.

''Sirovi primitivac'' vrlo je čest tip muškarca u Republici Hrvatskoj. Idealan primitivac nabildan je, užasno agresivan, glup i psuje svaki put kad otvori usta. Mora uvijek imati onu ljutu facu, a smisao za humor mu se svodi na preseravanje i ponižavanje drugih. Najvažnija karakteristika je da se mora praviti velika faca 24 sata dnevno. Bahat je i pun sebe, a svoje samopouzdanje crpi iz činjenice da može razbit šakom svakog ko mu stane na put. Takvi tipovi se često preseravaju gradom u svojim nabrijanim automobilima. Poželjno je i da sluša narodnjake.
Zašto su oni toliko privlačni ženskom rodu? Ima više teorija. Jedna od teorija: mnoge cure su na istom tom primitivnom nivou – nisu evoluirale dalje od tih majmuna, pa si jednostavno pašu takvi. No to je prejednostavno objašnjenje. Slatke i nježne cure pale se također na te orangutane, pa čak i pametne djevojke. Razlog za to je slijedeći – iz tih tipova izbija ona sirova muževnost, koju cure obožavaju – one mogu zamisliti kako ih on brutalno ševi i to ih silno uzbuđuje. Kada je u pitanju izbor partnera i seksualna naslada – razum tu više ne igra nikakvu ulogu – u curi se bude životinjski porivi i ona se nesputano podaje majmunu, uživajući u tome kao malo prase. No tu je još jedan vrlo važan faktor. U primitivnim zemljama kao što je naša postoji stereotip da žena bira muškarca koji ju može zaštititi u životu. On zato mora biti jak i sirov, onda je ona sigurna. Ima li boljeg onda za nju od takve jedne sirovine? Zaključimo – sirovine su idealne onim ženama koje se prepuštaju životinjskim porivima, onima koje su nesigurne i treba im zaštita, i onima koje su jednostavno sirove, pa žele istog takvog.



Za razliku od sirovine, ''ušminkani manipulator'' puno je suptilniji. On koristi verbalnu i neverbalnu komunikaciju da bi zaveo djevojku. On je iskusan, i točno zna kako se ponašati u određenoj situaciji, što reći, kad napraviti pobjednički potez. On je puno tisuća kuna uložio u barenje – skupe Hilfinger majice, košulje za par tisuća kuna, vrhunske cipele, sve da bi cure pomisle kako on ima stila. On obično laže čim zine, jer zna da istina nije važna, nego dojam koji on ostavlja. Nakon što zbari i poševi curu, ušminkani ju obično odjebava. Zadovoljio je svoj ego i kreće dalje.
Kakve će se cure paliti na takvog? Pa sve one kojima se da manipulirati. Takve u Zagrebu najčešće izlaze van oko Jarunskog jezera, iako treba reći da se na taj način može manipulirati sa 90% Hrvatica. One obično takvog dečka smatraju jako šarmantnim (''on zna sa ženama'', kažu), njegova spika je upravo ono što one žele čuti, njegova pojava je estetski oku ugodna, i one mu se podaju s velikim užitkom. Kasnije sa istim intenzitetom pate, nakon što ih je naš junak bezosjećajno otjerao. Na ovaj tip se pale gotovo sve cure, osim onih što iz vjerskih razloga ne izlaze van, i onih koje su toliko primitivne da ih zanimaju samo brđanske sirovine, a ušminkanog smatraju pederčinom.



''Kršćanska šablona'' poseban je tip muškarca. On je naizgled idealno dobar. Ne pije, ne puši, ne bari u mračnom kutu, ne ševi u smrdljivom wc-u disko-kluba, pristojan je u ophođenju. Ali on to ne radi zato što je sam zaključio da tako treba, nego zato što su mu roditelji i svećenik rekli da će gorjeti u paklu ako ne bude takav. Za njega je svijet crno-bijel. Dobri su oni koji idu u Crkvu, loši su oni koji ne vjeruju u Boga. On nikad kritički ne razmišlja o svijetu – on je poslušan, radi ono što su ga naučili. Za njega je razmišljanje grijeh – a vjera pravi put. On ne može prihvatiti da je neki svećenik pedofil, niti da je netko tko ide u Crkvu pokvaren – učili su ga drukčije. Njegov život suhoparan je i dosadan – jer je sve drugo grijeh. On nema smisla za humor – jer su ga učili da mora uvijek biti ozbiljan i skrušen. Nasmijat će se samo ako svećenik izvali neku dobru, i to onako, na silu, da ne uvrijedi čovjeka. On neće spavati s curom prije braka, iako zna da je to ona prava, i hoda s njom 10 godina - samo zato što je to zlo.
Na njega će se paliti cure sa vrlo konzervativnim odgojem, iste takve kao on, samo drugog spola. Sve one kojima je misao vodilja u životu ''to je tak, kaj možeš'', sve one kojima u životu ne treba zanimljivosti, te će pasti. Uz to, mogao bi imati šanse i kod onih na kojima su se izredali momci iz prve dvije kategorije, pa sad razočarane odlaze u drugu krajnost.



''Bogati tajkunov sin'' moderni je tip privlačnog muškarca, čisti izum kapitalizma. Kapitalizam kaže – ako imaš novaca, ti vrijediš. I zbog toga su takvi na vrlo visokoj cijeni. Obično ševe pjevačice ili manekenke, no neki se čak i spuste među obične smrtnike, i proberu pokoju zgodnu curu. Iako ima iznimki, najčešće su razmaženi, neodgovorni, a najveći im je užitak vozikati se u svojim skupim autima po gradu. Nisu previše obrazovani, umišljeni su, i često krajnje nezanimljivi kao pojava. No ovdje je ključ u novcu. Njegov novac uzbuđuje žene, on je curama izazov, jer znaju da može imati svaku. Budući da je financijska situacija ljudi u RH dosta loša, mnoge cure na taj način žele pobjeći od surove realnosti. Druge samo uzbuđuje seks sa bogatašem, valjda misle da je to nešto posebno. U svakom slučaju, mali tajkunčić će uvijek biti okružen ljepoticama.



Zadnji tip je ''tip umjetnika''. Umjetnik je uvijek onako malo opičen u glavu, neshvatljiv normalnom čovjeku, čudan. Njegovo ponašanje baš nije na istoj valnoj duljini s nama. On ima potpuno drukčiji pogled na svijet, pogled kroz umjetnost, a ne realnost. Ponekad se dobiva dojam da je malo i poremećen. Uz takve ljude obično ide ekscentrična frizura ili odjeća, ali ne mora biti. Ta ekscentričnost jako je zanimljiva ženama – smatraju ga nevjerojatno privlačnim i šarmantnim. Njegov pogled ih uzbuđuje, njegovi umjetnički pokreti ih tjeraju do ludila. One žude za njim – žele ga seksualno porobiti! Zašto je to tako – nisam točno siguran. Uglavnom, sve cure koje imaju umjetničku žicu, napalit će se na ovog ekscentričnog manijaka.



Nijedan od ovih tipova muškaraca nije idealan svim curama, ali ovih pet tipova obuhvaćaju zbilja većinu cura. No treba reći da je to samo teorijska podjela. U praksi se ovi tipovi preklapaju. U jednoj osobi najčešće budu elementi dva ili više tipa muškarca. Tako npr. postoji ''ušminkani primitivac'' (iz njega bazdi muškost, sirov je, al zna se i obući, i ima dobru spiku), ''ušminkani umjetnik'' (uz ekscentričnost, njeguje i estetsku pojavu sebe, te zna manipulirati), ''primitivni kršćanin'' (ide u Crkvu, za javnost je ponizan i skrušen, ali iza zatvorenih vrata ševi curu analno, i tako održava njezino djevičanstvo), ''tajkunčić primitivac'' (bogati roditelji su mu došli iz vukojebine, pa je i sam sirov) ''ušminkani tajkunčić'' (skupa obleka, hrpa love i dobra spika, manipulator – e taj je otrov za žene) i dr.



Ako nemate elemente niti jednog od ovih tipova, zbarit ćete vrlo malo. To su stereotipi u koje se morate uklopit, ili bolje iselite na pusti otok.



Kad bi baš tražili idealnog muškarca, u gradovima bi to bio ''ušminkani sirovi, a opet suptilni tajkunčić, sa malo umjetničkog dara''. Na selu bi to ipak bio ''sirovi bećarski sin veleposjednika, koji je uz to i nadrikršćanin''.

Eto, nadam se da sam vam približila ovu temu, i da ćete se znati odlučiti koji ćete tip glumiti u fazi upoznavanja.


Post je objavljen 19.02.2008. u 15:46 sati.