Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinianis1

Marketing

evergreen latinica

sinoć su mi narasle uši za dva broja dok sam gledala latinicu. ne, nije u pitanju pinokio sindrom, uši su mi narasle od "ćuljenja" hvatajući do u najmanji detalj nedavnu ratnu povijest propasti bosanske posavine. znala sam generalni razlog pada posavine, ali bio mi je gušt gledati i slušati mog miljenika antu prkačina. svaka mu je na mjestu, temeljito je baštinio je sintagmu "gvozdena logika" oca domovine ante starčevića (majka mu je bila srpkinja i nije volio strossmayera) ostali svjedoci u emisiji bili su vrlo ozbiljni.
u svakom slučaju cijena političke trgovine vezano za teritorij posavine pala je na grbu posavljaka, zatim na građane hrvatske. da bi se pomoglo posavljacima, tadašnja politička garnitura progledala je kroz prste iskolčavanju državnog zemljišta, divljoj gradnji koja je rezultirala neplanskim i besplatnim prikapčanjem na gradske instalacije koje se financiraju iz cijene građevinske dozvole. mnogi domaćini ostali su bez, niz godina uplaćivanih sredstava samodoprinosa za vodovodne mreže, plinovode i sl., njihov novac nasilno je usmjeren u novoosnovana naselja. kako bi se sanirala šteta učinjena posavljacima, kako su pristizali tako su mnogi zapošljavani, ciljano.
netko mi je nabacio kako su bosanci sposobni ljudi. kad te sila natjera spašavaš se kako znaš. ja sam odgovorila pitanjem-kako to, kad su tako sposobni ne iskolčavaju bespravno i grade bez dozvole u njemačkoj

sjećam se ranih devedesetih, da su posavljanke prosvjedovale na markovu trgu, i da su, navodno, dobile po tamburi.

to bi bile otprilike nesreće u nesreći kako sam ih ja doživjela

narodna glazba iz bosanske posavine je specifična i meni jako zanimljiva, pa poslušajte









Post je objavljen 19.02.2008. u 08:45 sati.