Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SEDAM MRTVIH U NOVOSADSKOM KAFIĆU

NOVI SAD

Novi Sad -- Sedam osoba je izgubilo život a tri su teže povrijeđene u požaru koji je jutros oko 2 sata izbio u kafiću "Laundz" u Novom Sadu.


Kako je rekao načelnik Sektora MUP-a za zaštitu i spašavanje Predrag Marić požar je lokaliziran a troje povrijeđenih je smješteno u bolnicu i u teškom su stanju. Dežurni istražni sudac Općinskog suda u Novom Sadu Koviljka Đačić rekla je da je očevid u tijeku i da će u toku dana biti poznati uzroci požara. VIDEO

- "Jutros oko 2 sata izbio je požar u kafiću 'Laundz' u Zmaj Jovinoj broj 10 u Novom Sadu. Dojava o požaru je primljena u 2.05. Pripadnici vatrogasne brigade Novi Sad izašli su za minutu i 30 sekundi na mjesto događaja. Akcija lokaliziranja i gašenja je trajala oko 40 minuta", rekao je Marić.

- "Za sada možemo da kažemo da je život izgubilo sedam osoba, da je troje teško povrijeđeno i da su medicinski zbrinuti u bolnici u Novom Sadu. Ono što sigurno možemo reči je da ovakva tragedija nije zabilježena posljednjih nekoliko godina. Istraga će utvrditi pravi uzrok požara. Očekujemo da se sa očevidom počne već u toku prijepodneva", rekao je Marić .

Dežurni doktor Kliničkog centra Vojvodine Sava Đermanov je izjavio , da su troje povrijeđenih zadobili veoma ozbiljne ozljede, a da je jedan od njih "u neposrednoj životnoj opasnosti".

Kako javlja izvjestitelj B92, kafić se nalazi u samom centru Novog Sada u jednom od pasaža kod Zmaj Jovine ulice, pasaž je zatvoren sa obje strane jer su postavljene policijske trake.Sa ulice se može uočiti da još uvijek ima malo dima, a kroz prozore se naziru nagorjele grede i cigle.B92

Post je objavljen 17.02.2008. u 11:44 sati.