Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Prva nagrada za BGYSS

BGYSS
photo maniac

BEOGRAD - Udruzenje Belgradeyard Sound System (BGYSS) dobilo je prvu otkupnu nagradu za idejni koncept koriscenja Javnog kupatila u Beogradu. Javno kupatilo je, posle Magacina u Kraljevica Marka, drugi prostor koji su gradske vlasti namenile alternativnoj kulturi.

Prvonagradjeno resenje komisije BGYSS-a bice otkupljeno za 300.000 dinara, saopsteno je na sajtu Grada Beograda.

“Ideja o otvaranju novih prostora za alternativnu scenu je prisutna vec duzi vremenski period. Posle Magacina u ulici Kraljevica Marka, ove godine zelimo da otvorimo i ovu, drugu scenu, koja nece biti namenjena samo mladima, vec svima koji se bave alternativnom umetnoscu”, rekla je Dragana Zeljkovic u Javnom kupatilu.

Mihajlovic je kazao da prvonagradjeno resenje najvise odgovara postavljenim standardima, jer u najvecoj meri zadrzava sve postojece arhitektonske elemente, pretvarajuci ga istovremeno u galerijski prostor.

Javno kupatilo “Dunav” u Ulici cara Dusana 45 predstavlja kompleks zgrada koji sadrzi stari turski amam, trakt sa kadama i tusevima i trakt sa bazenom za plivanje. Kompleks je nastao vremenom oko amama, od 1901. godine do sredine trece decenije 20. veka.

Post je objavljen 16.02.2008. u 13:31 sati.