Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svjuraj

Marketing

Zimovanje

Zimovanje je u Dišniku provelo 46 izviđača Bjelovara i Raše. Koliko sam uspjela čuti, izviđačima je bilo odlično, predvodnicima – sjajno, a ni brđani nisu imali prigovora. Bajs, Sanja i Čando sve su to hrabro podnijeli i odradili uz pomoć vrijednih istraživača. Tako je bilo i igranja i pjevanja i rada. Nakon što su prvi dan iskoristili zadnje ostatke snijega, naučili su i putne znakove, osnove orijentacije i topografije, prvu pomoć, šifrirano i nevidljivo pismo, tragove životinja, „minsko polje“; odigrali su nekoliko izviđačkih igara, tražili blago pomoću kompasa i putnih znakova, odigrali „lov na lisice“. Izradili su i nekoliko kućica za ptice i naučili kako im pomoći zimi da prežive. Bilo je i nagradnih noćnih šetnji, koje našim iskusnim izviđačima nisu teško pale pa su čak produžili predviđenu stazu (bojim se nenamjerno). Tek kad su došetali do table Garešnica, posumnjali su da nisu na pravom putu! Ali što je za njih koji kilometar više – manje!
Večernji KZP je bio raznolik pa su uz klasična predstavljanja patrola, skečeve i pjesme izveli i cjelovečernji TV program, pjevali uz karaoke, borili se u izviđačkom kvizu, igrali tajnog prijatelja. Većina je i započela s polaganjem vještarstva izviđački kurir. Bilo je tu i proslave rođendana s tortama i vatrometom, polaganje zavjeta uz logorsku vatru…
Obišli su i BP stazu, izradili narukvice prijateljstva i oprostili se s prijateljima iz Raše. Bilo je i suza, saznajem iz povjerljivih izvora. No dogovor je pao. Na logorovanje idemo u Rašu.
Dana


Post je objavljen 11.02.2008. u 09:16 sati.