Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harpplayer

Marketing

Nominacija usnoharmonikaša za nagradu “Status”

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje nagradu "Status" za najbolje instrumentaliste u protekloj godini. Naziv nagrade nastao je iz naziva glasila HGU "Status" koji su dali Dražen Buhin i Paolo Sfeci.
Prva dodjela održana je 27. veljače 1997. u hotelu "Sheraton", a otvaranjem kluba hrvatskih glazbenika – SAX! (1999.) dodjela se preselila u taj prostor. 2006. godine nagrada je održana u sklopu "Sajma glazbe" na zagrebačkom velesajmu.

Uz kategoriju pop, rock, zabavna i narodna glazba od 1998. uvedena je kategorija za jazz instrumentaliste. 2004. kategoriji pop-rock pridodan je naziv urbana kategorija, a sukladno produkciji i izdanjima koje su pod tim nazivom svoje mjesto našle i u diskografskoj nagradi "Porin". Za "Status" mogu biti predloženi instrumentalisti - redovni članovi HGU - koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja ili kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača.

Svake godine dodjeljuju se i posebne "Zlatne plakete" zaslužnim pojedincima i ustanovama. Do sada je nagrađeno više od 60 instrumentalista, te podijeljeno više od 50 "Zlatnih plaketa".

Dobitnik nagrade “Status” 2005. u kategoriji s područja pop, rock u podkategoriji ostali instrumenti je usnoharmonikaš Neven Mijač a među nominiranima za proteklu godinu našao se i usnoharmonikaš Krešo Oremuš koji je nominaciju zaradio gostovanjem na albumu “Knjiga žalbe” grupe Hladno pivo sa skladbom “Biološki sat”.

Isječak iz pjesme “Biološki sat” možete poslušati na stranicama Hladnog piva http://www.hladnopivo.hr


Post je objavljen 10.02.2008. u 18:46 sati.