Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okosjenkiiregocu

Marketing

odgovor nakon mjesec dana

O problemu oko nerazjašnjene situacije s pribavljanjem potrebne, odnosno, nepotrebne suglasnosti "drugog" roditelja kada dijete izlazi iz zemlje s "prvim" (a može i obrnuto sretan), ispisala sam pozamašni post 1. siječnja.
Bome, dobila ja danas odgovor od MUP-a! Istina jest da mi više ne koristi i da je stigao i više od mjesec dana nakon upućenog upita, ali dobro je znati, "za buduće generacije" bang
Dakle, da se zaključiti kako je, gotovo ismijan od splitskog kolege, granični policajac u Metkoviću bio ipak u pravu. Evo tu danas pristiglog odgovora:

šalje: Pitanja 15:29 (prije 3 sati)
prima ##########
datum 8.2.2008. 15:29
naslov Re: granični prijelazi i potrebni dokumenti
poslano domenom mup.hr


Poštovana,

Zakonom o putnim ispravama hrvatskih državljana (NN77/99), članak 6., propisano je da građanin mlađi od 14 godina (dijete) može putovati u inozemstvo samo u pratnji roditelja ili drugog zakonskog zastupnika ili uz njihovu suglasnost u pratnji druge osobe.

Navedena suglasnost mora biti ovjerena od javnog bilježnika, diplomatske misije ili konzularnog ureda.

Obzirom na nejasnoće koje navodite u upitu obavještavamo Vas da je u navedenom slučaju došlo do ekstenzivnog tumačenja zakonskih odredbi u vezi dokumenata potrebnih za prelazak državne granice malodobnog djeteta u pratnji majke. Stoga Vas obavještavamo kako policijski službenici nadležni za kontrolu prelaska državne granice prilikom obavljanja izlazne granične kontrole neće zahtijevati pismenu suglasnost djetetova oca za odlazak djeteta s majkom u inozemstvo.


S poštovanjem,

Odjel za odnose s javnošću
----- Original Message -----
From: ####
To: pitanja@mup.hr
Sent: Tuesday, January 01, 2008 2:23 AM
Subject: granični prijelazi i potrebni dokumenti


Eto. A sad mi valja izvijestiti one u Splitu, neka ljudi znaju bang

Usput, kad smo u Zagrebu prelazili granični prijelaz na zračnoj luci, ženi sam pružila sve moguće dokumente, između ostalog i spornu suglasnost. Žena mi je kazala kako mi osim putovnica ne treba ništa, ali mi preporuča nositi rodni list djeteta zbog dokaza kako sam zaista njena majka budući se ne prezivamo isto.

Kuku nama, jadni smo ti...bang

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 08.02.2008. u 18:51 sati.