Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/purgerica4ever

Marketing

GUESS WHO'S BACK? :)

Pozdrav dragi moji ljudovi! Evo mene nakon stvarno duuuuuugoooo vremena. Gotovo da su 2 mjeseca prošla od mog zadnjeg pisanja. Razlog tome je eto, nisam baš imala previše vremena, a i nije mi se dalo nešto previše pisat... škola i učenje uzimaju svoj danak...
Odlučih (po ne znam koji put, al sad se zaista držim toga) učit redovito i ocjene su mi zasad dobre, nadam se da će bit još bolje.

Mnogo se toga dogodilo u ova 2 mjeseca u našem Dinamu. Ove malo aktualnije teme su, kao što svi već to znaju, „rasprodaja“ u klubu. Mnogi smo, vjerujem, ostali iznenađeni odlukom da će Luka Modrić barem do kraja ove sezone ostati igrati u Dinamu. Ja sam bila jako sretna što se toga tiče, i još uvijek jesam. No, bilo kako bilo, ostanak Luke u Dinamu je istodobno i dobar i loš potez. Dobar zato što ćemo još gledati sve te majstorije ovog „modrog bisera“, što će Dinamo još uvijek imati nekog tko će unijeti živosti u igru, i tko će na kraju krajeva biti pokretač Dinamove igre. Loša stvar je ta da je Luka odavno prerasao HNL, naravno da ima želju igrati u najvećim i najboljim klubovima na svijetu (baš kao što su to ostvarili Dudu i Ćorluka), ima ambicije, ima potencijala i zašto ne bi igrao kada već ima priliku? Ovdje je pokazao što zna, dao sve od sebe (kao i drugi igrači) kako bi Dinamo uspio u Europi, ali nije išlo (više sreće drugi put). Dakle, ovo sve nam govori kako će on ovdje samo stagnirati.
Sve u svemu, kako je valjda i u planu ostaje ovdje do ljeta, kada počnu ljetni transferi, vjerojatno će i Luka tako otići u neki bolji klub, naravno on je to i zaslužio!

Eto, kako nam je Luka ostao, neki su prihvatili ponudu i otišli. Naravno, radi se o Šifi (Schildenfeldu), koji je umjesto Drpića otišao u Bešiktaš. Umjesto Drpića, znate zašto, svi smo vrlo dobro upoznati s aferom „Drpićeva gola guza“ upućena Torcidi... Čini se da se Drpićeva guza ipak nije svidjela vodećim personama turskog kluba, a i medijima, te su tako odlučili umjesto Drpića u svoje redove uvrstiti Šifu.
Najveće razočaranje ovog, za Drpića, propalog transfera trpit će njegova bolja polovica Nives belj, ona se toliko veselila Istanbulu.... Novinari su krivi što je transfer propao, dobro istina da se i novinari u neke stvari previše mješaju, ali što je tu je, saznalo se, a sad kaj osim „piši kući propalo“ i „više sreće drugi put“.

Šifo nije bio jedini koji je napustio Dinamo, otišao je i Pokrivač u Monaco, a tu je naravno i trener Branko Ivanković, koji je nakon završenog dvoranskog prvenstva (gdje je Dinamo osvojio 3. mjesto) podnio ostavku.
Na njegovo mjesto došao je Zvonimir Soldo, nekad legendarni „Vatreni“, koji će, nadam se sa svojom „nogometnom školom“ uspjeti možda čak i nešto više napraviti s Dinamom.

Image Hosted by ImageShack.us

Što reći na sve ovo... Živi bili, pa vidjeli što će se dešavati u ovom klubu... Uz još poneku aferu, trenutno nerješivo pitanje gdje će na kraju Dinamov stadion završiti... Sve više naklonosti za moguću lokaciju gradnje novog stadiona dobiva novozagrebačka Kajzerica, neki govore da bi bilo dobro da stadion „nikne“ pokraj rukometne dvorane koja se gradi u Laništu, što bi recimo bilo dobar potez zbog prometne povezanosti i inih razloga...
Ali, da, opet postoji jedan veeeeeeeeeliki ALI, a taj ali je taj da navijačima to nije nimalo drago. Naravno, sretni smo, barem ja, što se napokon pokušava rješit to pitanje novog stadiona, ali zar je zaista potrebno da se mijenja i lokacija? Istina je to da nam je stadion fakat u komi i da je „rupa bez dna“ što se investiranja u to tiče... rušite taj stadion, do temelja, gradite novi, ALI NA ISTOM MJESTU GDJE JE I BIO SVE OVE GODINE!!! Istina da je stadion „ruglo“, po nekima i među najružnijima na svijetu, pa što onda ako je i najružniji?!
Meni je taj stadion najljepši, taj stadion je svetinja jer tu je Dinamo od početka, tu se stvarala tradicija...

Mlađe generacije će možda lakše prihvatit preseljenje stadiona, ali što s onima koji su godine i godine ostavljali na maksimirskom stadionu? Možda se nikada neće priviknuti na novo okruženje, a i ako se priviknemo, to neće biti to... Ipak na kraju krajeva Dinamo je oduvijek „maksimirski klub“, kako će sad, nakon tolko godina postati „novozagrebačkim“ ili „kajzeričkim“?... jednostavno to ne paše nikako... Istina je i to da mnogi europski klubovi mijenjaju stadione i imaju veću tradiciju i sve... ali ipak ovo je posebno, mislim da shvaćate moju nekakvu poruku ovog posta... Emotivno smo vezani za taj stadion kakav god bio... biti će se teško naviknuti na novu lokaciju ako zaista do toga dođe.... Ipak, vjerojatno vrlo brzo građani će o tome odlučivati na referendumu... vidjet ćemo što će biti od toga....

Eto to bi bilo sve od mene za sada... uskoro nam počinje nastavak sezone (23.02. protiv Varteksa) i tada počinjem, nadam se, redovito pisati postove.

Pozdravljam Vas do sljedećeg posta i ne zamjerite ovo dugo razdoblje mog nepisanja! Bokić!


Post je objavljen 07.02.2008. u 20:55 sati.