,kekkeigenkai.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekkeigenkai

Marketing

Ninja Rankovi

Svako Skriveno Selo raspodjeljuje svoje ninje po rankovima koji ovise o njihovoj vještini. Te klasifikacije pomažu odrediti koji ninja livel je potreban za izvršenje neke misije. Tako zahtjevnije i teže misije zahtjevaju vještije ninje na višem livelu. Ti liveli uključuju Učenike Ninja Akademije, Genin- a, Chuunina- a i Jounin- a. Dok Kage vrši ulogu vođe u jednoj od Pet Velikih Shinobi Zemlja, te je on obično najvještiji ninja sela.
S tom podjelom ninje se mogu priključiti određenim grupama koje će koristiti njihove vještine na posebne načine. Stoga, grupe poput ANBU- a nisu livel već specijalizirana jedinica u kojoj se nalaze ninje na Chuunin i Jounin razini. Te specijalne grupe mogu ispunjavati zadaće poput traganja za nestalim ninjama i onima koji su napustili selo ilinpr. mogu biti medicinski ninje.
rankovi

_________

Učenik Ninja Akademije (Ninja Academy Students)

Klasifikacija: Osnovna Razina Vještine

Svaki ninja Skrivenih Sela započinje s Ninja Akademijom gdje uči osnovne jutsu- e. Kada stekne potrebnu razinu vještine i znanja postaje ninja na Genin razini. Učenici mogu polagati završni test više puta, tako je i Naruto nekoliko puta polagao test prije nego li ga je prošao. Zapravo tek kada završe Ninja Akademiju postaju pravi ninje.

Genin (Ninje Nižeg Ranka)

Klasifikacija: Osnovna Razina Vještine
Primjeri: Konohamaru, Moegi, Udon, ...

Na najnižem livelu su ninje koji su tek završili Ninja Akademiju, poznati kao Genin- i. Genin- i će se nalaziti pod vodstvom Jounin sensei- a koji će promatrati njihov napredak te im pomagati u misijama i poboljšavanju sposobnosti. Ako Genin ne impresionira svog Jounin sensei- a on ga može poslati natrag u Ninja Akademiju kako bi nastavio trenirati. Kada Genin uspješno izvrši osam misija, njegov ga sensei može odvesti na polaganje Chuunin Ispita.

Chuunin (Ninje Srednjeg Ranka)

Klasifikacija: Osnovna Razina Vještine
Primjeri: Umino Iruka, Touji Mizuki, Sakura Haruno, Shikamaru Nara, Kiba Inuzuka, Hinata Hyuuga, Rock Lee, ...

Chuunin- i su oni Genin- i koji su prošli Chunin Ispit pokazujući svoje izvanredne vještine u borbama. Genin- i mogu pobjediti i izgubiti u posljednjem Chuunin testu, jer čak i ako izgube, a pokažu potrebne vještine mogu postati Chuunin. Chuunin- i su na istoj razini kao i Vojni Kapetan, moraju biti iznimno izdržljivi te pokazivati znanje i unutarnju mudrost.

Tokubetsu Jounin (Ninje Specijalnog Visokog Ranka)

Klasifikacija: Osnovna Razina Vještine
Primjeri: Ebisu, Morino Ibiki, Mitarashi Anko, Inuzuka Tsume, Shiranui Genma, Yamashiro Aoba

Specijani Jounin- i su ninje koji su dostigli visoku razinu Jounin vještina u jednom području. To su ninje poput Morino Ibiki- a koji vrlo vješt u ispitovanju i torturi. Ninje dolaze na Specijalni Jounin rank službenim imenovanjem.

Jounin (Ninje Visokog Ranka)

Klasifikacija: Osnovna Razina Vještine
Primjeri: Hatake Kakshi, Sarutobi Asuma, Yuuhi Kurenai, Maito Gai, Baki, Momochi Zabuza, Nenji Hyuuga, Temari, Kankurou

Nakon što Chuunin postane Jounin, obično vrši ulogu vođe tima na raznim misijama. Neki Jounin- i postaju vođe tima od tri Genin- a. Promatrati će njihov napredak i zatražiti da odu na Chuunin Ispit ako budu spremni. Ninje dolaze na Jounin rank službenim imenovanjem.

Kage (Službena Pozicija u Pet Velikih Shinobi Zemlja)

Klasifikacija: Vođa Skrivenog Sela
Primjeri: Tsunade – Hokage, Gaara - Kazekage

Kage (Sjena) predstavlja vođu svakog Skrivenog Sela. Samo Pet Velikih Shinobi Zemlja imaju pravo svog vođu nazivati Kage- om. Kage predstavlja temelje na kojima stoji cijelo selo, te snagu koje selo prezentira drugim ninja zemljama uglavnom ovisi o snazi i moći Kage- a. Kada Kage odluči odstupiti od svoje uloge nominira se novi Kage kojeg mora odobriti Seoski Vijeće. Zanimljivim spletom okolnosti, Konoha- in je Treći Hokage ponovo preuzeo svoju poziciju Kage- a kada je Četvrti Hokage umro u borbi s Kyuubi Demonskom Lisicom.
___________________________
Ostali 'rankovi'

"Kage" Razina

Klasifikacija: Iznimno vješti ninje, Obično službeno na Jounin razini
Primjeri: Jiraiya, Orochimaru, Itachi, Sasori, Pain, ...

Postoje Ninje koje su na Kage razini, ali ne vrše ulogu Kage- a. To može biti zbog osobnih prioriteta ili iz nekog drugog razloga. Tu spadaju tri najvještije ninje Konoha- e poznati su kao Legendarni 'Sennin- i' ili Legendarne 'Tri Ninje' (Jiraiya, Tsunade i Orochimaru). Članovi Akatsuki- a su također uglavnom na toj razini, pa i Legendarna Suna- ina lutkarska majstorica Chiyo je bila blizu te razine. Ninje ovog livela obično napuštaju svoja sela u potrazi za vlastitim ambicijama.

ANBU

Klasifikacija: Specijalizirana Ninja Grupa
Primjeri: Yamato, Uchiha Itachi (ex), Hatake Kakashi (ex), Uzuki Yuugao

ANBU što znači 'mračna strana' zapravo je skračenica za Ansatsu Senjutsu Tokushu Butai (doslovno: Posebna Ubilačka Vojna Sila). ANBU djeluje izravno pod vodstvom Hokage- a. Ova specijalizirana ninja sila obično radi u grupama od četiri ili pet članova. Oni su odgovorni za smaknuća i misije koje zahtjevaju posebno trenirane ninje. Maske koje članovi nose baziraju se na znakovima zodijaka (Kineskog).

ANBU "Ne" (Root)
Klasifikacija: Specijalizirana Ninja Grupa
Primjeri: Danzou, Sai

ANBU Ne (tj. Root) je podvrsta ANBU- a koju vodi Danzou. On je djelovao kao opozicija Sarutobi- u Petom Hokage- u, prijavivši se za ulogu Trećeg Hokage- a, ali je odbijen zbog svojeg strogog vojnog stava. Dok normalni ANBU djeluje pod izravnim vodsvom Hokage- a, Root djeluje skriven od pogleda 'u podzemlju' kako bi podupro veliko stablo koje je nekada bilo Konoha. Članovi su Root- a bili fokusirani samo na misiju, ostavljajući za sobom svoje emocije, prošlost, budućnost, pa i vlastito ime. Kada je Sarutobi prikupio dovoljno kontrole nad Konoha- om, ukinuo je Root, no Danzou ga je ipak vodio u tajnosti nastojeći iz sjene pomoći Konoha- i.
Moto Root- a je:
„U Root- u... nema imena. Nema osjećaja...
Nema prošlosti... niti budućnosti. Postoji samo misija...
Volja nas Root- a poduprijeti će ovo veliko stablo zvano Konoha, nevidljivo, iz podzemlja.“

Oinin (Hunter Ninja – Ninja Tragači)

Klasifikacija: Specijalizirana Ninja Grupa
Primjeri: nepoznato (Haku se pretvarao kako je Oinin)

Ninje kojima je dana posebna zadaća da pronađu i ube određenu metu, te donesu njenu glavu kao dokaz, a tijelo unište različitim metodama kao što su npr. kremiranje ili prizivanje divljih crnih vrana (Corvus corone) koje pojedu tijelo. To moraju učiniti točno na mjestu na kojem je tijelo ubijeno- ne smiju ga pomicati. Oinin- i uče kako tijelo funkcionira i kako ga je najlakše ubiti. U ranijim serijama Haku se pojavio kao Oinin, te je pomogao Zabuza- i Momochi- ju tobože ga ubivši. Do sada se na Oinin- e samo aludiralo, te se još nisu pojavili u serijama, mada postoji mogućnost da su oni jedan dio ANBU organizacije.

Medicinski Ninja (Medical-Nins)

Klasifikacija: Specijalizirana Ninja Grupa
Primjeri: Tsunade, Shizune, Kabuto Yakushi, Sakura Haruno

Ti specijalizirani ninje odgovorni su za zdravlje i dobrobit ninja ozlijeđenih tokom borbe. Posebno trenirani medicinski ninje poput Inuzuka Hana- e mogu pomagati i ozlijeđenim životinjama koje se koriste u borbama.

Vijeće Skrivenog Sela

Klasifikacija: Hidden Village Administration Council
Primjeri: Hokage, Koharu, Homura; Kazekage, Baki, Yuura

Ova je administrativna grupa odgovorna za odabir i odobravanje Chuunin- a, Jounin- a i Kage- a u svakom Skrivenom Selu.

Ispitivači ChuuninTesta

Klasifikacija: Privremena Administrtivna Grupa
Primjeri: Mitarashi Anko, Morino Ibiki, Gekkou Hayate, Shiranui Genma

Svakih šest mjeseci jedna će od Pet Velikih Shinobi Zemlja održati ispit čoji je cilj odrediti koji Genin- i trebaju postati Chunin- i.

Elitni Učitelj (Elite Tutor)

Klasifikacija: Specijalni Ninja Posao
Primjeri: Ebisu

Specijalni Eltni Učitelj na Jounin razini koji nastoji poboljšati svoje vještine, te može vršiti ulogu osobnog učitelja Hokage- ove rodbine.

Učitelj Ninja Akademije

Klasifikacija: Generalni Ninja Posao
Primjer: Iruka, Mizuki, Suzume

ninje koji imaju ulogu instruktora na Ninja Akademiji. Njihova je primarna uloga da nauče učenike na akdemiji osnovnim jutsu- ima poput Transformacije (Henge) i Klonova (Bunshin). Ti ninje ostaku aktivni, te mogu preuzeti misiju.

Konoha Vojna Policija

Klasifikacija: Organizacija
Primjer: Fugaku Uchiha

Osovali su je preci Uchiha klana. Kohonina vojna policija odgovorna je za održavanje mira i sudskih provođenja u selu.
_________
P.S. Mada su Genini, Naruto i Sasuke su zapravo bliže 'Kage' razini. =)

Prijevod & Text: Jashin
Dizajn & Slike: Suna

- U sljedećem postu (15.02.08): Temari

Post je objavljen 08.02.2008. u 00:00 sati.