Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framari

Marketing

KORIZMA JE POČELA, I ZATO, RAZDERITE SVJA SRCA UVIJEK IZNOVA

Korizma je prilika da bolje upoznamo i više uzljubimo Isusa Krista, napisao je u korizmenoj poruci riječki nadbiskup Ivan Devčić i potaknuo vjernike da češće čitaju Novi zavjet, Katekizam Katoličke crkve te da se s Kristom intimnije združe u svakodnevnoj pojedinačnoj i obiteljskoj molitvi, kao i redovitim sudjelovanjem u nedjeljnoj svetoj misi i pričesti.

Devčić također naglašava kako ljubav prema Bogu obvezuje na ljubav prema ukućanima, na međusobno opraštanje, poštovanje, pomaganje i strpljivost. Ona nas posebno obvezuje na solidarnost sa slabima u svojoj kući i u društvu. Zato je korizma posvećena raznim djelima Caritasa, između ostaloga i davanju priloga za potrebe našega nadbiskupijskog Caritas.

Izvršavati volju Oca nebeskog uključuje i društveno zalaganje, piše nadbiskup Devčić i poziva kršćane na borbu protiv društvenog pesimizma i defetizma, ne jeftinim parolama, nego ozbiljnim radom i zalaganjem prema uzoru na svojega Učitelja koji se u borbi za dobro čovjeka nije štedio sve do smrti.

Kršćanin u Isusovu križu može otkriti najdublji smisao, ali i autentični način svoga društvenog angažmana. To jednako vrijedi kako za običnog građanina vjernika tako i za onoga koji ima veće ili manje, pa i one najveće odgovornosti u društvu. Za sve vrijedi: poput Krista podmetnuti leđa te breme društvenih slabosti i nada staviti na vlastita, umjesto na tuđa ramena, piše nadbiskup Devčić.


Post je objavljen 07.02.2008. u 17:04 sati.