Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

We are back!!! [Rusticazio]

Dragi naši... NAPOKON, da ponovno napišemo NAPOKON smo ponovno uz računalo, Internet i tako uz sve vas! Ovaih prethodnih mjesec dana je bilo naprosto nemoguće zbog brojnih obveza javiti vam se tako da nije problem u zanemarivanju bloga, već je problem bio u vremenu kojeg nismo niti imali.

Kako smo poprilično u zakašnjenju, polako ćemo objavljivati članke o tome što smo radili i gdje smo bili... Pa ćemo tako započeti s našim mjesečnim izletom u siječnju. Taj dugo očekivani dan odlaska na snijeg je napokon svanuo. Za ovaj mjesecni izlet (tal. rusticazio), maestro je odabrao Balboute, mjestašce samo koji kilometar udaljeno od Sestrierea, poznatog talijanskog skijališta.

Prisjecajuci se Janičinih i Ivičinih pobjeda i mi smo krenuli u snježne avanture.
Danijel koji je prije par dana operirao nokat na nožnom palcu morao je ostati u kući koja se nalazi u podnožju planine. Mo nije mu bilo dosadno. Pripremajući raznovrsne delicije za večeru zajedno sa subratom Riccardom saznao je mnoge zanimljive stvari (ilitiga trach partija sa Riccardom), koje će nam poslužiti u daljnjem boravku u novicijatu. NIŠTA NAS NE SMIJE IZNENADITI. :-)

Ostali su krenuli prema vrhu gdje se nalazi salezijanska kuća za mlade. Nakon prvog dijela puta, koje je protekao u ugodnom razgovoru i upoznavanju krajolika, došli smo do dijela gdje je put nestao. Prekrio ga je snijeg te smo krenuli u nepoznato. Upadajući u dubinu snijega više od jednog metra, dobro smo se zabavili.

Unatoč boravku na snijegu skinuli smo se junački u kratke rukave jer je bilo jako vruće. Neki su već vidjeli ostatak novicijata u krevetu, ali nitko se nije razbolio. Pošto smo napravili mnoštvo fotografija, krenuli smo na ručak. Kratki odmor i obilazak. Uživajući u prirodi zahvalili smo Gospodinu na svim ljepotama kojima nas dariva.

Sniježni rat ili grudanje je zapoceo naš maestro. Sa sobom je poveo u zaklon grupicu novaka, te je napadao ostale novake koji su se hrabro branili. Nakon sat vremena otpora i sve jačih napadaja od novaka, pao je i maestro. Skočivši u 2 metra duboki snijeg ostao je zatrpan te je brzom akcijom novaka koji su ga jos više zatrpali ubrzo "spašen". Plativši cijenu rata, obećao je novacima lagodan život bar do večeras!

Prije povratka krenuli smo na vrh planine gdje smo izmolili krunicu. Nakon sat vremena koje smo proveli u spuštanju, vratili smo se u kuću gdje nas je dočekao Danijel s vrućom čokoladom, čajem i kolačima. Pojedinci su zazivali kuhano vino, ali ništa od toga. Uz ugodnu atmosferu i pjesmu uz komin zavrslili smo naš boravak u Balbute.

Blagdan sv. Franje Saleškog proslavili smo u zajedništvu sa sestrama Pohoda Marijina (sestrama koje je osnovao sv. Franjo Saleški zajedno sa sv. Ivanom Chantal) s kojima smo na osobit način povezani i vrlo se često susrećemo! Kako je taj dan, svetkovina našeg zaštitinika i sveca po kojem smo dobili ime, bilo je potrebno i prikladno proslaviti. S obzirom da se radi o časnim sestrama koje žive kontemplativno (strogi molitveni red), mi smo bili njihovi gosti. Njihova molitva prožeta radošću koju nam svjedoče pri tim susretima veliko su nam ohrabrenje na našem putu. Sestara je u Pinerolu desetak, a većina ih iz Latinske Amerike. O istom takvom samostanu sestara u Zagrebu kliknite na ovaj >LINK< Svetu misu predvodio je pinerolski biskup mons. Pier Giorgo uz koncelebraciju desetak svećenika. Tijekom sv. Mise sestra Maria Guadalupe položila je svoje prve redovničke zavjete. Ona dolazi iz brojne obitelji u kojoj ostale četiri sestre također pripadaju Redu sestara Pohođenja, a jedini brat im je svećenik. Po završetku sv. Mise slijedile su čestitke sestrama popračene veličanstvenom pripjevom Jubilate Deo [lat. Slavite Gospodina]!

Koji dan poslije, slavili smo blagdan sv. Ivana Bosca, našeg osnivača u župi. Malo smo ga slavili i prije vremena (nedjelja prije blagdana) kako bi mogli proslaviti sa župljanima te našim dobročiniteljima. Pritom smo prikladno uredili kuću i blagavaonicu, a o ručuku vam nećemo govoriti kakav je bio.... prste lizat!!! Poslije svega, nije bilo kraja povratku u "realnost" jer su nas čekale druge obveze koje ćemo opisati u drugom postu...

Slike, po već starom dobrom običaju, pogledajte >OVDJE<.

Veseli vam svima pozdrav od sdb novaka!



Post je objavljen 08.02.2008. u 20:30 sati.