Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shukra

Marketing

Maharishi Mahesh Yogi

.
Image Hosted by ImageShack.us


05. Veljače u 19h, na Mahashiva ratri (Krishna caturdasi) naš voljeni Učitelj napustio je svoje zemaljsko tijelo. Prije 20-tak dana povukao se u tišinu smatrajući da je njegov zadatak ovdje završen.

Maharishi je počeo poučavati TM 1955. godine, a u SAD je došao 1959. Pokret je dobio na popularnosti nakon što su ga Beatlesi posjetili u ashramu (samostanu) u Indiji 1967.
1990. sjedište pokreta preseljeno je u franjevački samostan u nizozemsko selo Vlodrop.


Maharishi Mahesh Yogi je široko priznat kao vodeći znanstvenik u polju svijesti i smatra ga se najvećim svjetskim učiteljem u današnjem svijetu. Maharishi je u potpunosti obnovio tisućljetnu Vedsku literaturu u punoj važnosti njene teorije i prakse i organizirao je u obliku potpune znanosti o svijesti.
Maharishi-jeva Vedska znanost i tehnologija razvija puni potencijal Naravnog zakona u ljudskoj svijesti kao osnove za unaprijeđivanje svih vidova života.
Program transcendentalne meditacije, subjektivni vid tehnologije Maharishi-jeve Vedske znanosti i tehnologije, najšire je prakticiran i najopsežnije istražen program samo-razvoja u svijetu.
Maharsihi trenutno ustanovljava Maharishijeva Vedska sveučilišta i Maharishijeve Vedske škole diljem svijeta koje nude majstorstvo nad Naravnim zakonom svakom pojedincu čime je moguć život u skladu sa svim zakonima prirode - sa željom da se ostvari savršenstvo u području svake profesije - i stvaranje državnih vlada koja će biti sposobne ne samo riješiti probleme već ih i prevenirati.

Program Transcendentalne Meditacije® (TM®) Maharishi Mahesh Yogi-ja je najeefektivnija dostupna tehnika za duboku relaksaciju, eliminiranje stresa, promoviranje zdravlja, povećanje kreativnosti i inteligencije, i stjecanje unutrašnje sreće i ispunjenja.

Tehnika Transcendentalne meditacije, prakticirana od strane 6 miliona ljudi širom svijeta (u Hrvatskoj oko 20.000 ljudi), jednostavna je, prirodna, nenaporna tehnika. Efektivnost Transcendentalne meditacije potvrđena je sa više od 500 znanstvenih studija na više od 200 nezavisnih istraživačkih ustanova u 30 zemalja. TM tehnika ne zahtijeva neko posebno vjerovanje ili stil života, ona nije religioznog karaktera, ne oduzima mnogo vremena i može je se naučiti neovisno o starosnoj dobi ili stupnju obrazovanja.

INVOKACIJA – ZAZIVANJE SVETE PREDAJE:

BILO DA JE ČIST ILI NEČIST, BEZ OBZIRA DA LI ČISTOĆA ILI NEČISTOĆA PROŽIMAJU SVE, TKO GOD OTVORI SVOJU SVIJEST PROŠIRENOM VIĐENJU NEOGRANIČENOG SEBSTVA, STIČE UNUTRAŠNJU I VANJSKU ČISTOĆU.

GOSPODU NARAJANI, IZ LOTOSA RODJENOM BRAHMI-TVORCU, VAŠIŠTI, ŠAKTI I NJEGOVOM SINU PARAŠARI, VJASI, ŠUKADEVI, VELIKOM GAUDAPADI, GOVINDI-KRALJU JOGIJA, NJEGOVOM UČENIKU ŠRI ŠANKARAĆARJI, NJEGOVIM UČENICIMA PADMAPADI, HASTAMALAKI, TROTAKAČARJI I VARTIKAKARI, OSTALIMA, TRADICIJI NAŠIH UČITELJA, KLANJAM SE.

OBITAVALIŠTU MUDROSTI ŠRUTI, SMRITI I PURANA, UTOČIŠTU LJUBAZNOSTI, UTJELOVLJENJU SLAVE GOSPODA, VELIKOM ŠANKARI, OSLOBODITELJU SVIJETA, KLANJAM SE.

ŠANKARAĆARJI, ISKUPITELJU KOJI JE SLAVLJEN KAO KRIŠNA I BADARAJANA,
KOMENTATORU BRAHMA SUTRI, KLANJAM SE.
OGROMNOJ SLAVI GOSPODA KLANJAM SE PONOVO I PONOVO, NA ČIJIM VRATIMA SE ČITAVA GALAKSIJA DEVATA DANONOĆNO MOLI ZA SAVRŠENSTVO,
KOJI JE ODJEVEN U NEIZMJERNU SLAVU, UČITELJ ČITAVOG SVIJETA, NJEMU SE KLANJAM I STIČEM ISPUNJENJE.
KOJI JE VJEŠT U UKLANJANJU OBLAKA NEZNANJA, SAMILOSNI OSLOBODITELJ BRAHMANANDA SARASWATI, VRHUNSKI UČITELJ, VRHUNSKE SVJETLOSTI, NJEGA DOVODIM U SVOJU SVIJEST.

GURUU U VELIČANSTVENOSTI BRAHME, GURUU U VELIČANSTVENOSTI VIŠNUA, GURUU U VELIČANSTVENOSTI VELIKOG ŠIVE, GURUU U VELIČANSTVENOSTI PERSONIFICIRANE TRANSCENDENTALNE PUNINE BRAHMANA, NJEMU, ŠRI GURU DEVU, OLIČENOM SVJETLOŠĆU, KLANJAM SE.

BESKONAČNOM POPUT BESKRAJNIH NEBESA, SVEPRISTUNOM U CJELOKUPNOJ KREACIJI, ONOME KOJI OTKRIVA “ TO”, NJEMU, ŠRI GURU DEVU KLANJAM SE.

GURU DEV, ŠRI BRAHMANANDA, KOJI JE BLAŽENSTVO APSOLUTA, TRANSCENDENTNA RADOST, SAMOOSTVAREN, UTJELOVLJENJE ČISTOG ZNANJA, KOJE TRANSCENDIRA UNIVERZUM, KOJE JE CILJ “TAT TWAM ASI” I OSTALIH IZRAZA VJEČNOG ZNANJA, NJEMU JEDNOME, VJEČNOM, ČISTOM, NEPROMJENJIVOM, SVJEDOKU INTELEKTA, NJEMU KOJI TRANSCEDIRA MISAO, TRANSCENDENTNOM ZAJEDNO SA TRI GUNE, PRAVOM UČITELJU, ŠRI GURU DEVU KLANJAM SE.

ZASLJEPLJUJUĆA TAMA NEZNANJA JE UKLONJENA NANOŠENJEM MELEMA ZNANJA.
OKO ZNANJA MI JE ON OTVORIO I STOGA NJEMU, ŠRI GURU DEVU SE KLANJAM.
NUDEĆI PREGRŠT CVJETOVA LOTOSOVIM STOPALIMA ŠRI GURU DEVA, KLANJAM SE.

PUNINA JE SVE ŠTO JA JESAM

JAI GURU DEV



Neka je vječna slava Njemu, Najvećem koji je ikada hodao Zemljom!
Mahariši Maheš Jogi, koji uvijek kažeš Jai Guru Dev, Viđajante Taram!
Mahariši Maheš Jogi, koji uvijek kažeš Jai Guru Dev, Viđajante Taram!
Mahariši Maheš Jogi, koji uvijek kažeš Jai Guru Dev, Viđajante Taram!


.

Post je objavljen 06.02.2008. u 18:37 sati.