Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing

Mural za Anju

(by anna)

(Ovo sam sinoc napisala, ali sam bila preumorna da slike stavljam)


Ovo je klasično moje zavlačenje same sebe. Kad imam brdo obaveza i posla, meni padaju na pamet raznorazne ideje kako da izbjegnem to što trebam i moram da uradim. Recimo da diplomiram. Ali hajde. Uglavnom, jutros pijem kafu i padne mi na pamet kako u Anjinoj sobi imaju tri bijela zida. I kako bi im baš pasalo nešto šareno na taj jedan zid. I odmah malo na internet (ne bude mi mrsko) i nadjem stranicu, murali za djecu. Napraviću mural! U životu ne znam jesam par puta izgovorila mural a kamoli ga pravila...mada sam u toku same izrade shvatila da sam ih uradila malu milijardu što sa djecom u razredu što za djecu u razredu. Samo što se eto stručno zovu nastavni plakati. Mural zvuči moćnije. I tako, sa Rossom odem po materijal, i ne časeći časa bacim se na posao. Dvoumila sam se između ove

Photobucket

i ove slike

Photobucket

Ali onda sam pomislila, njih je troje a i lakše mi je crtati leptiriće nego neke tamo princeze. A uostalom, možda Anja neće ni biti tip kojoj odgovaraju princeze. Slonići su sigurniji.

Bio je dan kad sam počela, noć kad sam završila. Na kraju tempere nisam imala samo u ustima, ali nije bitno. Kad sam pogledala na kraju, isplatilo se. A plus što je i na mene pozitivno djelovao sam rad, u smislu liječenja napetih živaca. Preporučujem, svakako :)


Photobucket

Rossa me zaklela da mi više nove ideje ne padaju na pamet. OK, bar dok ne diplomiram ;)


Post je objavljen 06.02.2008. u 09:41 sati.