Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

83.GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD PEKLENICA

PEKLENICA

Gasili jedan požar i tražili nestalog

Dobrovoljno vatrogasno društvo Peklenica održalo je 26. siječnja svoju 83. redovnu godišnju skupštinu. Izvješće o radu u 2007. godini dao je zapovjednik postrojbe Darko Kolarić. Na području mjesta zabilježen je jedan požar na gospodarskom objektu i tehnička intervencija traženja nestale osobe.

Društvo je bilo aktivno i u preventivnim aktivnostima zaštite od požara koje su od bitne važnosti u izbjegavanju tragedija. Osiguravali su tako paljenje vuzmenki, žetvu i ugostili učenike PŠ Peklenica koje su upoznali s načinom gašenja početnih požara ručnim vatrogasnim aparatom. U izvješću je istaknuto da je u 2007. godini Upravni odbor nešto lošije funkcionirao zbog neaktvinosti pojedinih članova, točnije njihova neobavljanja dužnosti. Kolarić je stoga izrazio nadu da će ova godina po tome biti uspješnija. Skupština je bila multimedijalna, pa su projicirane slike iz povijesti društva.

Tijekom 2008. DVD Peklenica planira provedbu redovnih aktivnosti, ali i nabavu manjeg rabljenog navalnog vozila. Nedavno su postavljena dva hidrantska ormarića s kompletnom opremom u Ulici Zrinskih i Marof, a ove godine u planu je kupnja još dva ormarića za ulice Živice i dr. Ante Starčevića. DVD kani nabaviti i računalo.

Predsjedničku funkciju u DVD-u Peklenica i dalje obnaša Ivan Govedić, dok je tajnik Nikola Tkalec. Uz članove Društva, skupštini su se odazvali gosti iz okolnih DVD-a i predstavnici udruga iz mjesta. Već drugu godinu za redom skupštini se nije odazvao predsjednik Mjesnog odbora Rudolf Mesarić za kojeg vatrogasci ističu da stječu dojam kako nema sluha za potrebe udruga, a u ovom slučaju i za sigurnost mještana. (al)

Post je objavljen 05.02.2008. u 16:30 sati.