Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokosjesljepilo

Marketing

This one goes to the ones I love...

Upravo sam provela još jednu krajnje poučnu večer u mom životu. Kao rezultat toga željela bih zahvaliti mojim roditeljima na uspješnom odgoju koji se očitovao na ova dva načina:

1. Moji roditelji NIKADA nisu lječili vlastite komplekse na bratu i meni;

2. U našoj obitelji svatko može biti upravo ono što jest, ma koliko to druge
ponekad živciralo.

Rezultat ovih dviju smjernica je taj da smo brat i ja izrasli u
SVOJE i SRETNE OSOBE!

Vjerujem da je to najviše što roditelji mogu učiniti za vas, ostalo ipak uvelike ovisi i o vlastitom trudu (snimite kako se Bleki uguzio da stalno negdje putuje).

Pišem ovo potaknuta s nekoliko glupavih rečenica koje je izgovorila jedna poznanica.
Radi se o mladoj, lijepoj, uspješnoj ženi, u sretnoj vezi, iz bogate obitelji koja joj je omogućila putovanja i školovanje u inozemstvu, a zatim i kupila veliki stan u centru Zagreba. Ona je one cure koje vam je mama uvijek nabijala na nos kad niste bile dovoljno dobre.
Jer nju su roditelji SAVRŠENO odgojili: dali su joj ama baš SVE, osim one dvije sitnice koje su meni dali moji. Pa sada njezini roditelji imaju savršenu kćer, a mi, ostatak svijeta, imamo još jednu osobu koja nema svoje ja, koja sebe određuje prema tuđim standardima i koja ne uspjeva uspostaviti nikakve dublje i značajnije odnose. Ne može. Previše je zauzeta traženjem tatičine potvrde. Jer tatica je Bog i batina. Jer tatici nitko nije dovoljno dobar, pa čak ni njegova savršena kćerkica...

I zato još jednom zahvaljujem mojem tati koji nipošto nije najpametniji, kojem njegova obitelj nije predebela, koji svojoj ženi ne poklanja pretplatu na fitness za rođendan ("jer bi se ona ipak trebala baviti sportom" i "jer on voli žene s pločicama na trbuhu" i "jer je on jednostavno takav") i pred kojim moj dečko ne mora skrivati svoj izgovor ("jer bi ga kaj mogao uvrijediti") i jer UOPĆE NIJE SAVRŠEN i s time nas nimalo ne opterećuje!!!

I čestitam svim onim roditeljima koji su se othrvali potrebi da izrade svoje male, blijede kopije, nego su podigli SVOJE, POSEBNE, DIVNE LJUDE!
Hvala vam na takvim ljudima!

Sara






Post je objavljen 05.02.2008. u 01:46 sati.