Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uoks

Marketing

4. veljača - Svjetski dan borbe protiv raka

Pod okriljem Svjetske zdravstvene organizacije 4. veljača obilježava se kao Svjetski dan borbe protiv raka.
Na ovaj dan brojne međunarodne organizacije aktivne u prevenciji raka intenziviraju obraćanje javnosti i nastoje potaknuti interes za edukaciju stanovništva o načinima zaštite i unapređenja zdravlja putem reduciranja izloženosti faktorima rizika koji bi mogli izazvati ovu opaku bolest.
Udruga oboljelih od karcinoma Sisak nije bila u mogućnosti ovaj puta organizirati neku akciju, ali ipak ne sjedimo prekriženih ruku.
Naime prije nekoliko dana predsjednica udruge A. Katuša i zamjenica predsjednice I. Glavnik-Klobučar bile su na razgovoru kod gradonačelnika grada Siska, upoznale ga sa radom udruge i poteškoćama oko realizacije naših planova. Gospodin Pintarić obećao je da će na prvoj narednoj sjednici gradskog poglavarstva biti riješeno pitanje prostora i, prema neslužbenim informacijama, na današnjoj sjednici donesena je odluka da nam se dodijeli prostor u Rimskoj ulici br. 30. Narednih dana očekujemo i službenu obavijest o tome i, nadamo se, da ćemo uskoro imati svoj ured. Tada ćemo se moći ozbiljnije posvetiti radu i ostvarenju naših ciljeva.
Inače, Udruga se brojčano povećava što nas nimalo ne veseli, naprotiv, tužno je gledati te jadne, napaćene ljude, shrvane tako teškom, često neizlječivom bolešću, a pored toga mnogi nailaze na poteškoće kod samog liječenja, nabavke lijekova i slično.
Dat ćemo sve od sebe da nađemo načina da se pomogne oboljelima, ali i da dopre do svijesti odgovornima za zagađenje okoliša da se to zagađenje smanji na najmanju moguću mjeru jer sve te štetne emisije uvelike doprinose nastanku i razvoju karcinoma.


Post je objavljen 04.02.2008. u 16:52 sati.