Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lajavakuja

Marketing

VIJESTI, TROGLODITI I KURVE

Promatram već nekoliko dana eskalaciju idiotizma u našim dnevnim novinama na primjeru jedne vijesti, ak se to tim imenom može zvati totalna i gnusna dezinformacija. Doduše, za to nije potrebno puno muke ni pripreme. Dovoljno je zirnuti svaki dan u vodeću papirnatu trojku il kibicirati prek interneta. Nebuloza ko u priči! Al ova je doslovno prevršila svaku mjeru, no kako mjere u nedojebanosti mladih nam novinarskih snaga, uz čast iznimkama, nema, to se i problemu ne nazire kraj, dapače.
Prošli tjedan se, naime, dogodila strašna prometna nesreća u kojoj je jedan totalno pijani idiot naletio na auto ispred sebe i doslovno napravio tragediju. Osim što je na licu mjesta ubio jedno živo biće, drugo dvoje se još bori za život. No, da tragedija uvijek ima nastavak pobrinule su se "novine", pa je stvar krenula ovako:
isti dan mogli smo u različitim novinama pročitati kako su osim oca za kojeg se kasnije ispostavilo da je djed a koji je izletio iz auta i ostao na mjestu mrtav teško ozlijeđeni i majka za koju se kasnije ispostavilo da je baka i dvanaestogodišnji dječak. Sutradan je taj dječak postao desetogodišnja djevojčica da bi se, na sam dan ukopa djeda ta djevojčica opet pretvorila u dječaka i to u petogodišnjeg i što je najužasnije; objavljeno je kako je dječak preminuo u bolnici na dan kad su ispratili njegova djeda na vječna lovišta. Osobno, iz doista pouzdanih izvora znam da dječak nije preminuo na dan djedova pogreba već se još bori za život, no mnogi bližnji i daljni, rod i nerod njihov čitaju tu dnevnu novinu i kaj da vam velim!
Zaslužuje li obitelj takvu totalnu sprdačinu?! Iz kojeg su se izvora napajali novinari piskarajući onak ovlaš o navedenim podacima. U koji kurac ide naše novinarstvo kad pojedini ne upotrebljavaju ni gram mozga kako bi odgovorili točno na bar dva pitanja kad je riječ o običnoj vijesti?!
Od subote, kad je javljeno da je mali preminuo nisam vidjela nijedan ispravak netočnog navoda i generalno je po našim novinama dječak već dva dana na onom svijetu. O Bože, ponekad se baš zaželim onih negdašnjih suhoparnih Hininih vijesti koje su se ponavljale i ponavljale. Ovo sad je počesto takva pizdarija da čovjeku, ako je imalo posjeduje, pamet stane već kod naslovnica.
Usput, nadam se kako će kretena koji je sjeo u svoj auto pijan ko guzica opteretiti naš velebni represivni aparat za ubojstvo s nakanom, a idiotu koji je imao glavu kao trokrilni ormar posve sličnu onom koji naš dragi bloger Babl daruje zainteresiranima, a koji je vozio u četvrtak navečer crni metalik bemve na prilazu Sheratonu i pritom razgovarao na mobitel i trogloditski trubio dok su ispred njega i mene iz autobusa izlazili strani gosti s nekog izleta čudeći se takvoj "gostoljubivosti", njemu koji mi se bez opravdanog razloga upucao kako bi bio ispred mene i svih iza mene koji su uljudno čekali iskrcaj, njemu poručujem da se tako ružan, ogavan, primitivan i nadrkan jebe. S kim? Možda s felgom svog limenog ljubimca. U slučaju da postoji nesretnica izražavam joj iskrenu sućut.

putopis kao dodatak:
jučer sam se osjećala fenomenalno. jer kao što već navedoh u nekim komentarima bijah s klincima malim na fašniku samoborskom. maskirah se u ocvalu zagrebačku kurvu. zašto mi se učinilo da sam postala u ovoj državi na taj način netko i nešto. i tako četiri sata. s nekom nenadjebivom čežnjom ter ganućem skidah krinku pretvarajući se opet u obično malo drvo. jebote

Post je objavljen 04.02.2008. u 08:57 sati.