,kekkeigenkai.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekkeigenkai

Marketing

Jutsu

1Jutsu ili vještine/tehnike su mistična umjetnost koju ninje koriste u borbama. Kako bi koristili jutsu- e, ninje trebaju upotrijebiti svoju chakru. Ona dolazi s dva mjesta: (01) tjelesna energija urođena u njihovim stanicama i (02) mentalana i duhovna energija stečena vježbom i iskustvom.
Kako bi izveo jutsu, ninja će osloboditi te dvije energije. Formiranjem seal- a rukama sposoban je manifestirati željeni jutsu. Zbog velikog broja seal- ova i različitih kombinacija, postoji tisuće potencialnih jutsu- a koji tek trebaju biti otkriveni.
Temeljeći na jutsu koji ninja koristi, tip i količina chakre će biti drugačiji baš kao i elementi. Pet glavnih elementarnih stilova su i pet imena dana Velikim Shinobi Zemljama: Vatra, Vjetar, Svijetlost, Zemlja, Voda. Svaki ninja ima potencijal za korištenje jednog od tih stilova ili više njih. Posebni papir koji detektira elemente se koristi za određivanje tipa određene osobe. Papir se izrađuje od drva koje je posebno raslo s chakrom. Kada ninja u papir ispusti malo svoje chakre, papir će otkriti koji je tip. Za Vjetar će se raspoloviti na dva dijela, za Vatru će se zapaliti, za Vodu će postati mokar, za Zemlju će se raspasti, a za Svjetlost će se zgužvati. Na primjer, Kakashi- ju je predodređen Svjetlost tip dok su Sasuke- u predodređeni i Svjetlosni i Vatreni tip (specijalnost Uchiha klana)
Tih pet elemenata formiraju kružne jače i slabije odnose jedan naspram drugome. Element Vatre je jači od Vjetra budući da Vjetar može rasplamsati Vartu, Stoga ako se jutsu na bazi Vatre suprostavi jednako jakom jutsu- u na bazi Vjetra. vjerojatno će pobjediti Vatreni jutsu. Tako je Vjetar jaći od Svijetlosti, Svjetlost je jača od Zemlje, a Zemlja od Vode. Voda završava krug zato jer je, naravno, jača od Vatre.

Ninjutsu – Pet Elemenata

Katon – Vatra
Katon ili Vatreni Element ima formu vatrenih i plamenih napada. To mogu biti vatrene kugle ili bacači plamena.
Katon

Fuuton – Vjetar
Fuuton ili Element Vjetra ima formu napada na bazi vjetra. To mogu biti snažni naleti vjetra ili kontinuirane vjetrovite oluje.
Fuuton

Raiton - Sjetlost
Raiton ili Element Svjetlosti ima formu električnih i svjetlosnih napada.
Raiton

Doton – Zemlja
Doton ili Element Zemlje ima formu napada na bazi zemlje i blata. Njime se mogu raditi zidovi od blata ili se Ninje mogu stopiti s tlom kako bi napali odozdo.
Doton

Suiton – Voda
Suiton ili Element Vode ima formu vodenih napada. To mogu biti vodeni zidovi koji služe kao štit ili se voda može formirati u vodene mlaznice.
Suiton

Ostali Elementi

Mokuton – Drvo
Mokuton ili Element Drva iam formu napada i obrane na bazi drva. Korištenje ovog elementarnog stila je skrivena tehnika specifična za Shodai (Prvog) Hokage- a i onih koji posjeduju kopije njegovih gena. Mokuton se formira simultanim korištenjem Vodenog i Zemljanog stila.
Mokuton

Hyouton – Led
Hyouton ili Element Leda ima formu napada i obrane na bazi Leda. Korištenje ovog elementarnog stila viđeno je kod Haku- a i ninja iz Yuki no Sato- a (Skriveno Selo Snijega), no ipak u mangi je ustvrđeno kako je to kekkei genkai isključivo Haku- ai njegovog klana. Hyouton se formira simultanim korištenjem elementa na bazo Vode i Vjetra.
Hyoton
______________
Rankovi Jutsu- a

E-Rank
E-Rank jutsu- i su općenite vještine koje svaki ninja nauči na Ninja Akademiji. Od učenika se očekuje da znaju te vještine prije nego postanu Genin- i.
Primjeri: Bunshin no Jutsu, Kawarimi no Jutsu, Henge no Jutsu
E

D-Rank
D-Rank jutsu- i su tehnike na Genin razini. Ove vještine su dio arsenala većine Genin- a.
Primjeri: Kage Shuriken no Jutsu, Juujin Bunshin, Shunshin no Jutsu, Narakumi no Jutsu
D

C-Rank
C-Rank jutsu- i su tehnike na Chuunin razini. Neki Genin- i mogu znati jedu ili dvije tih vještina te im to obično služi kao 'prolazna karta' na Chuunin ispitu.
Primjeri: Kuchiyose no Jutsu, Nikudan Sensha, Shintenshin no Jutsu, Shishi Rendan
C

B-Rank
B-Rank jutsu- i su tehnike na Jounin razini. Chuunin- i i Posebni Jounin- i su sposobni naučiti večinu jutsu- a na ovoj razini.
Primjeri: Kage Bunshin no Jutsu, Omote Renge, Sensatsu Suishou
B

A-Rank
A-Rank jutsu- i su tehnike na Jounin razini i zabranjene tehnike. Neki Jounin- i mogu razviti svoj jedinstveni jutsu, a oni su uglavnom poznati kao ninje na Kage razini.
Primjeri: Chidori, Tajuu Kage Bunshin no Jutsu, Juin Jutsu, Gogyou Kaiin
A

S-Rank
S-Rank jutsu- i su uglavnom zabranjene ili tajne tehnike poznate samo jednom ninji.
Primjeri: Edo Tensei, Raikiri,
S
____________________________________________
Ninjutsu

Ninjutsu (Tehnike ninja) je termin koji označava gotovo sve tehnike koje koriste chakru i omogućuju korisniku da izvede stvari za koje inače ne bi bio spoasoban. Rečeno je da je prvi oblik ninjutsu- a izveo prvi shinobi koji je posjedovao Rinnengan. Za rezliku od genjutsu- a, kojim se stvaraju iluzije, efekt ninjutsu- a je posve stvaran. Djelotvornost ninjutsu- a ovisi o chakri i, većina njih, o 'sela- ovima' rukama (svaki 'seal' prikazuje neku životinju u kineskom zodijaku). Kako bi se izveo jutsu, ruke se postavljaju u položaje koji modeliraju chakru u željeni 'oblik'. No to nije uvijek potrebno, jer iskusni ninje neke jednostavnije jutsu- e mogu izvoditi i bez 'seal- ova'.
Specifična fraza Ninpoo ("Ninja Art" - 'Ninja Umjetnost') obično se dodaje na početak jutsu- a.

Genjutsu

Genjutsu su iluzionističke tehnike ninja, te obično zahtjevaju 'seal- ove' rukama. Genjutsu- om se upotrebljava hipnoza kako bi se pobudile halucinacije kod protivnika. Uporabom tih iluzija, korisnik svom protivniku može uzrokovati mentalnu bol i patnju, jednako snažnu kao i fizičku. Genjutsu nastaje kada ninja uputi svoj tok chakre kroz cerebralni živčani sustav svoh protivnika kako bi kontrolirao njegovim umom i oštetio njegovih pet osjetila.
Za odupiranje genjutsu- u postoje dvije mogućnosti. Prva je da uhvaćeni ninja posve zaustavi svoj tok chakre, a potom ispusti puno više, snažne chakre kako bi omeo genjutsu korisnika. Druga je da ga dotaknu ninje nezahvaćene genjutsu- om i upotrijebe svoju chakru kako bi omeli genjutsu korisnika.

Taijutsu (Fizičke Tehnike)

Taijutsu tehnike su fizičke vještine ninja, te ne zahtjevaju 'seal'- ove. Umjesto tog ninje će trenirati svoje tijelo i prilagođavati ga različitim tipovima borbe. Također mogu koristiti i svoj kekkei genkai tokom izvođenja taijutsu borbi (Hyuuga kalan, Kaguya klan).

Fuuinjutsu (Tehnike Zapečaćenja)

Fuuinjutsu su tehnike zapečaćenja koje ninjama omogućuju da 'sadrže' demone ili elemente.

Doujutsu

Ova podkategorija nije jedna od glavnih vještina, već ovisi o jedeinstvenom genetskom nasljeđu korisnika. Doujutsu tehnike odnose se na nasljednu spospbnost očiju koja ne zahtjeva 'sela- ove'. Svi doujutsu korisnici posjeduju svoje karakteristične sposobnosti, a čine ih korisnici Byakugan- a, Sharingan- a, Rinngan- a i Ranmaru- ovog kekkei genkai - a.

Kinjutsu

Ova podkategorija nije jedna od glavnih vještina. To su 'Zabranjene tehnike' iz tri glavne jutsu kategorije (ninjutsu, genjutsu, taijutsu) koje je zabranio Kage određenog sela. Mogu biti zabranjene zbog svoje iznimne snage, velike rizičnosti, zle prirode ili iz nekeog drugog razloga.

To su npr. Chiyo's Tensei Technique (Tehnika kojom je Chiyo oživjela Gaara- u), Edo Tensei - Resurrection to the Impure World ('Uskrsnuće nečistog Svijeta'- Tehnika kojom je Orochimaru oživio Hokage- e), Fushi Tensei - Living Corpse Reincarnation ('Reinkarnacija Živućeg Mrtvaca'- Tehnika kojom Orochimaru mijenja tijela), Shiki Fuujin - Corpse Spirit Sealing Method ('Metoda Zapečaćenja Duha Mrtvaca'- tehnika koju je koristio Treći Hokage prizvavši Shinigami (Boga Smrti). To je tehnika krajnje žrtve kojom će korisnik predati svoju dušu kako bi Shinigami uzeo dušu korisnikova protivnika. Tu je tehniku osmislio Četvrti Hokage, te je koristio verziju te tehnike kako bi zapečatio Kyuubi- a u Naruto- a), Infuuin Kai - Secret Mark Seal Release ('Oslobađanje Seal- a Tajnog Znaka'- tehnika koju je osmislila Tsunade), Juin Jutsu - Cursed Seal Technique ('Tehnika Znaka Prokletstva'), Omote Renge (Tehnika kojom se otvaraju unutarnja chakrina vrata), Rasen Shuriken - Spiral Shuriken (Tehnika koju je razvio Naruto. Funkcionira na bazi elemnetarne chakre Vjetra), Souzou Saisei - Creation Rebirth ('Kreacija Ponovnog Rođenja'- Tsunade- ina tehnika), Souja Sousai no Jutsu - Twin Snake Double Assassination Technique ('ubilačka Tehnika Zmija Blizanaca'- Tehnika koju je Anko Mitarashi pokušala iskoristiti protiv Orochimaru- a. Koristi se kada nema drugog izlaza, tako da se, zajedno s protivnikovom rukom, formira poseban 'seal'. Ovom tehnikom korisnik ubija i sebe i svog protivnika.), Tajuu Kage Bunshin no Jutsu - Multiple Shadow Clone Technique ('Tehnika Višestrukih Klonova Sjena')

Prijevod & Text: Jashin
Dizajn & Slike: Suna

- U sljedećem postu (08.02.07): Ninja Rankovi

Post je objavljen 01.02.2008. u 00:00 sati.