Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladamama

Marketing

...Svi su ljudi isti...

Davno sam čula jednu priču, pa sam je se večeras sjetila, ovako ukratko ide:

Priča govori o vojniku koji se napokon vraća kući nakon rata u Vijetnamu, i on zove svoje roditelje u San Franciscu, i kaze im mama i tata , ja se vracam kući, ali imam jednu molbu za vas, želio bih dovesti prijatelja samnom kući.
Na to roditelji odgovore, naravno bilo bi nam drago da ga upoznamo.Na to će sin njima, ali ima nešto što Vam moram reći, on je jako ranjen izgubio je jednu ruku i nogu , i nema nigdje drugdje da ide, pa ja želim da dođe živjeti s nama.
Na to će njemu roditelji, jako nam je žao što to čujemo sine,može mu mi možemo pronaći smještaj, ali sin će njim na to, ne ja želim da živi s nama.

Sine ,reče mu otac ,ti ne znaš šta tražiš od nas, osoba sa takvim hendikepom bi bila veliki teret za nas, mi imamo svoje živote ,i ne možemo dopustiti da tako nešto poremeti naš žovot.najbolje je da se ti vratiš kući i da zaboraviš na tog mladića, a on će se već nekako snaći.
Sin na to poklopi slušalicu, a roditelji više ništa od njega nisu čuli.Nakon nekoliko dana dobili su poziv iz San Francisca od policije da je njihov sin počinio samoubojstvo , padom sa zgrade. Roditelji u tuzi odlaze u San Francisco u mrtvačnicu da bi identificirali tijelo sina.
Oni ga prepoznaju,ali na njihovu veliku žalost i tugu saznaju nešto što nisu znali,da njihov sin imao samo jedu ruku i nogu.

Roditelji u ovoj priči su kao mnogi od nas, nama je lako voljeti one ljude koji su pametni, lijepi, ali nam nije bit s ljudima koji su manje lijepi ili manje pametni i s kojima nam nije ugodno.
Ali ipak ima netko tko nas bezuvijetno voli, i koji nam sve oprašta naše greške i propuste.

Zato večeras , kad se ušuškamo u krevet, pomolimo se Dragom Bogu da nam da snage da prihvatimo ljude kakvi jesu i da imamo više razumijevanja prema onima koji su drugačiji od nas.
Postoji čudo koje se naziva prijateljstvo ,koje ne znaš kad se dogodi i kako počinje,ali znaš da je to jedan od najvećih Božijih darova.
Prijatelji su jako rijetki dragulji ,jer te oni nasmijavaju, oni te ohrabljuju, dijele sve s tobom i uvijek žele otvoriti svoje srce tebi.
healing



Post je objavljen 31.01.2008. u 22:33 sati.