Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bocicenade

Marketing

Predstavljamo: Senka Juršić (153 bočica do sada)

Nastavljamo predstavljanja najzaslužnijih i najaktivnijih sudionica akcije.
Ovaj put vam predstavljamo Senku Juršić iz Zagreba ( 43 godine), po zanimanju odgojiteljica u vrtiću.

U akciju se uključila bez puno razmišljanja, čim je za nju saznala preko foruma „Nakit snova“. Inače se bavi različitim ručnim radom , a kad je shvatila da njen hobby može poslužiti nečem dobrom i plemenitom primila se posla i do sad je izradila preko 140 bočica i radi ih i dalje.
Njene bočice su posebna priča, šarenilo boja i uzoraka, naprosto plijeni poglede i izdvaja njen rad među stotinama drugih.
Senka se bavi različitim ručnim radom, izradom nakita, ukrašavanjem bočica, teglica, izradom dekoracija, lutkica, pletenjem, slikanjem, oslikavanjem i drugim kreativnim radom od najranije mladosti.
S polimernom glinom ju je upoznao sin, koji je jednog dana došao iz škole s ogrlicom koju je izradio na fimo radionici, na koju je otišao da ne bi morao ići na školski sat.
Ostalo mu je par komadića fimo mase, koje je ostavio na stolu u dnevnoj sobi. Prvo se igrala s materijalom i isprobavala što se sve od njega može napraviti. Kaže kako su njeni prvi uradci bili vrlo čudni, ali se uspjela zaraziti fimom.
Bočice je izrađivala doma, u kasnim večernjim satima, nakon što je obitelj već išla spavati.
Stol u dnevnoj sobi je njeno mjesto rada i ukućani su već navikli da je velik dio stola zauzet fimom, bočicama, časopisima i alatom. Oni su joj ujedno i bili prvi kritičari.
Žali što se nije uspjela uključiti u neku od radionica i nada se da će biti još prilika za to.
Također priznaje da joj je pomalo žao što se akcija pomalo bliži kraju, a s druge strane jedva čeka da se „Bočice nade“ konačno nađu u ručicama djece koja ih trebaju primiti i da saznaju kako smo uz njih, mislimo na njih , kako nisu sami te da im šaljemo poruku nade u njihovo ozdravljenje.
Senka kaže:“Radeći bočice u početku sam uglavnom razmišljala o estetskom izgledu bočice, a kad sam se već malo uhodala, sve više sam razmišljala o djetetu koje će primiti bočicu u svoje ručice, o tome što će pomisliti, što će mu bočica značiti, hoće li će osjetiti naše vibracije, našu pozitivnu energiju i nadu koju mu šaljemo...nadam se toplo da hoće i bilo bi mi drago da na kraju akcije čujemo i njih ...“








edit: senka je u medjuvremenu napravila jos 13 bočica!thumbup


Post je objavljen 31.01.2008. u 22:40 sati.