Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojizbor

Marketing

Službeni dopis

Objavljujem Vam službeni dopis za medije od UDRUGE BETA a vezano na spominjanu temu o surogat majčinstvu:

Poštovani,

Željeli bismo iznijeti stajalište Udruge BETA na temu bloga koji je objavljen na Vašim stranicama.
Udruga BETA, kao udruga osoba s problemom neplodnosti, podupire sve osobe s problemom neplodnosti koje svoj problem nastoje riješiti unutar zakonskih okvira.
Zbog toga apeliramo na što skorije donošenje novog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji jer je zakon koji je trenutno na snazi donesen davne 1978. godine i kao takav ne odgovara niti struci niti pacijentima. Naime, tim zakonom uopće nije zahvaćena problematika surogat majčinstva, kao niti doniranje jajnih stanica, sjemena ili embrija. Metode medicinski potpomognute oplodnje, kao i medicina općenito, razvijaju se i napreduju iz godine u godinu, a u Hrvatskoj je još uvijek na snazi zakon star 30 godina. O tome dovoljno govori i činjenica da u Hrvatskoj neplodnost još uvijek nije proglašena bolešću, iako ju je Svjetska zdravstvena organizacija takvom proglasila još 1997. godine.
Želja nam je upoznati javnost s tematikom neplodnosti na ispravan način te time pridonijeti boljem shvaćanju problema s kojima se svakodnevno susrećemo na našem putu do roditeljstva.
Željno Vas očekujemo na našim stranicama www.beta.hr iz kojih se jasno da iščitati na koji način je moguće ostvariti roditeljstvo.

S poštovanjem,
UDRUGA BETA


Post je objavljen 31.01.2008. u 16:00 sati.