Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plishani

Marketing

Zašto za vikend ići vanka?

Baš sam neki dan sreo jednog frenda. I uz ono usputno kako si i što ima saznam da za vikend ide sa par ljudi u Veneziu. Lijepo, nije niti puno platio, tri dana 1000 kuna, sa smještajem i svim obilascima. I ja si mislim, lijepo je vani, imaju povijesti, lijepih stvari za vidjeti. Ali malo malo, pogotovo u zadnje vrijeme, čitamo u stranim medijima da smo top destinacije za odmor, ponajviše more ali se i spominje kopno.
Tako se u meni rodila želja za putovanjem koju sam podjelio sa cimerom. I on bi putovao, u Beč. Odem ja na net i potražim neke jeftinije trodnevne destinacije. Ima more toga, i svi mladi željni zabave lete vanka, ali sad ide pitanje iz naslova; Zašto za vikend ići vanka?
Zašto kada Hrvatska ima bogatu povijest koja je ostavila tragove do dana današnjega i prekrasnu prirodu, gostoprimiva sela, jedinstvenu floru i faunu i ruku na srce i dobar noćni život, jer ipak bitna je ekipa... I nagrecali cimer i ja 2000 tisuće kuna iz crnih fondova za putovanje i dužnost o odlučivanju gdje ćemo padne meni na pleća...
A ja ne želim van. Tako da sam osmislio jedan odličan "road trip". Autom po Slavoniji i Baranji, nema boljeg provoda nego provesti vikend u autu i uživati u prirodi, povijesti i domaćim specijalitatima...
Polazak je naravno iz rodnih Vinkovaca pravo za Bilje kod Osijeka. Osim što planiramo obići barkona zdanja planiramo ući i u Kopački rit. Taj park prirode je jedinstveno naplavno područje u Europi i dom je ogromnom broju ptičjih vrsta.
Nakon Bilja i Kopačkog rita put nas vodi u Kneževe Vinograde. Tamo planiramo kušati fina vina i baranjske specijalitete te obići originalne stare podrume. Nakon Vinograda odlazimo za Beli Manastir. Želimo obići sam grad te obližnje arheološke lokalitete. Nakon Manastira put nas vodi kroz Belišće u Valpovo. Od tamo ćemo, nakon obilaska dvorca i katakombi, otići do Meštrovićeve galerije u Našicama. Nakon našica putujemo za Orahovicu obići PP Papuk... Na papuku treba obići i par ruševina srednjovijekovnih gradova. Put nas dalje vodi kroz Kutjevo, Veliku, Požegu, Orljavac, Pakrac, Daruvar, Voćin, Viroviticu, Garešnicu, Kutinu, pa u Lonjsko polje. Nazad u Vinkovce putujemo posavinom...
Da sad ne nabrajam u tri dana, znači za vikend, četiri osobe u jednom autu za 2000 kuna se mogu odlično provesti i puno toga obići, vidjeti, okusiti i doživjeti.
Pošto sada nemamo vremena za taj put odgodili smo ga za prvi vikend u svibnju a u veljači idemo u obilazak Zagorja i Međimurja; "Road trip 2 - zagorski bregi".
U svakom slučaju, ako ima tko zainteresiran za takav put neka se javi, mail znate...

Post je objavljen 31.01.2008. u 13:25 sati.