,helever.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/helever

Marketing

OVO JE NEŠTO MALO, DOBRO PUNO O DANIJELIthumbup

Danijela Martinović glazbena je umjetnica koja na hrvatskoj estradi egzistira više od 20 godina. Prvi glazbeni koraci krenuli su već sa 14 godina kada je Danijela počela profesionalno učiti pjevati u bendu „Dominik“ osnovanog pri crkvi Sv. Dominika u Splitu. U osnovnoj školi je svirala mandolinu kod Nenada Vesanovića Keka, basiste grupe „Magazin“, a u srednjoj harfu. Jedno vrijeme je bila član grupe „Delfini“, danas poznatije kao prateći sastav Olivera Dragojevića, kao jedini ženski član.

Njen prvi samostalni album "Zovem te ja" izdan 1996.g. u izdanju "Croatia recordsa" otvorio je put njenim visokotiražnim izdanjima koja su se kasnije potvrdila i albumom "To malo ljubavi" do sada prodanim u preko 100.000 primjeraka za što je Danijela Martinović dobila nekoliko zlatnih i platinastih ploča. No taj uspjeh nije zabilježen samo u Hrvatskoj, već se plasirao i u susjednoj nam Sloveniji gdje je Danijela najtiražniji izvođač za što je također dobila zlatnu i platinastu ploču.

1998. godine sa pjesmom "Neka mi ne svane" pobjeđuje na Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Europe "Dora '98." i sa tom pjesmom odlazi u Irsku gdje predstavlja Hrvatsku na Izboru pjesme za pjesmu Europe "Eurosong '98." te osvaja izvrsno peto mjesto. Iste godine izdaje i album „To malo ljubavi“.
Iste godine proglašena je pjevačicom godine na više od 50 radio postaja, a istom titulom proglašavaju je i tiskovni mediji među kojima je i "Večernji list" koji joj dodjeljuje nagradu "Večernjakova ruža". Po glasovima radio, TV i tiskovnih medija proglašena je dvije godine uzastopce pjevačicom godine.

Uspjehom ne zaostaje ni u Makedoniji gdje je 1999.g. proglašena izvođačem godine kada održava 5 uzastopnih koncerata u Univerzalnoj dvorani u Skopju što je popraćeno mnogim tiskovnim, TV i radio medijima kao veliki uspjeh, a u susjednoj Sloveniji postaje pored najtiražnijeg i najtraženiji izvođač.
U povijesti hrvatske diskografije Danijela Martinović proglašena je najtiražnijim izvođačem.

U prosincu 1999. godine izdaje svoj treći samostalni album pod nazivom "I po svjetlu i po mraku" koji je prodan u više od 45.000 primjeraka u nepunih mjesec dana za što je Danijeli uručena zlatna ploča, a dvije godine kasnije – 2001. - izdaje svoj četvrti album „Pleši sa mnom“ na kojem će se naći i veoma uspješan duet sa Kemalom Montenom „Ovako ne mogu dalje“, što postaje jedna od najemitiranijih skladbi sa tog albuma.

2003. godine ostvaruje svoju veliku želju – snima album sa tradicionalnim božićnim repertoarom - „Božić s Danijelom“. Sav prihod od prodaje albuma namijenila je Dječijoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu, a dvije godine kasnije, 2005., pred prepunom Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog ostvaruje koncertnu izvedbu navedenog izdanja - koncert „Božić s Danijelom“, spektakularnu koncertnu bajku čiji je čisti prihod donirala Centru za zbrinjavanje i rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju Zagreb – podružnica Paunovac.

2005.g. izdaje i promovira svoju petu albumsku uspješnicu – album „Oaza“, a samo godinu dana kasnije, 2006.g., veličanstvenom ljetnom splitskom promocijom u Galeriji Meštrović najavljuje svoj šesti studijski album – „Canta y baila con Danijela“ – na kojem se nalaze njezine dotadašnje uspješnice u latino aranžmanima, a kojim počinje i diskografska suradnja sa diskografskom kućom „Dallas Records“.

Samo par mjeseci kasnije, u prosincu, Danijela će postati i vlasnica svog prvog parfema. Na prigodnoj promociji u Hotelu „Aristos“ u Zagrebu, Danijela promovira svoj parfem „La la“, a pred nastupajuće božićne i novogodišnje blagdane 2006.g. izdaje i svoju prvu knjigu za djecu – „Da Ma“.

A OVO JE PJESMA O DANIJELI:

Tko je Danijela, ta sitna djevojka zelena oka?
to je velika nada iz Splita grada.
Ona je nova pjevacica Magazina.
Na zamjenu Ljiljane je stigla i sve nas na noge digla.
Tko je Danijela, ta djevojka simpaticna i mila?
dosad je sa "Delfinima "bila.
Sarm i jednostavnost njeni su aduti,
pa kad nesto zabrlja nitko se ne ljuti.
U Magazinu vrlo uspjesna je bila pa se malo umorila.
Tako je odlucila da ode u samostalne vode.
Da pjevati sama moze i znade,
svima nam do znanja dade.
Prvi put solo, hrabro i jasno zapjevala je glasno
:"zovem te ja, znas li da si ljubav moja......."
Ljubav su njoj dupini, parfemi, pjesma i more,
pjevamo sa Danijelom sve do zore.
A onda je dosao i Eurosong,
crni plast, haljina bijela
navijala je za nju hrvatska cijela.
Zavoljela sam tako Danijelu od pocetka,
intervjue citam od retka do retka.
Mnogo toga o njoj cuvam kao blago moje,
kao sto Danijela cuva haljine svoje.
S pjesmom u srcu, zivim u Karlovcu.
Zasto volim Danijelu, objasniti ne znam,
to je jednostavno tako.
Pronasla sam slicnost, pronasla sam radost,
pjesme njene moja su mladost.
I na kraju Danijela je dragi, vrckavi mali ptic
iz obitelji Martinovic.


Post je objavljen 30.01.2008. u 21:11 sati.