Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Slikar Alek

Olimpijac Alek Osmanović predstavio je svoje slike u prostorijama KUS "Njega" .Podršku svom sportskom kolegi pristiglo je dati desetak njegovih ragbijaša, koji su se sasvim dobro snašli u kulturnom okruženju uz, kao što smo u Tomićevoj konobi već i navikli, ugodnu ćakulu i bogatu trpezu

Kad smo prije gotovo godinu dana radili razgovor s Podgoraninom Alekom Osmanovićem, ragbijašem i članom hrvatske bob reprezentacije, prvi se put taj mladi sportaš javnosti predstavio i kao umjetnik, a mnogi su ostali iznenađeni činjenicom da se u njemu krije prava umjetnička duša, i to sa završenom školom za primijenjenu umjetnost. Petnaestak slika, koje je prošlog petka izložio u prostorijama udruge KUS 'Njega' u Tučepima, oduševile su brojne posjetitelje, među kojima je bilo i onih koji su ih odmah poželjeli kupiti. 'Domaćin' Alek, pomalo zbunjen silnom pozornošću koja mu je poklonjena, strpljivo je hodao od slike do slike, objašnjavajući u duhovitom stilu 'povijest' svake od njih. Tako je, primjerice, na pitanje je li za fotografiju zanosnog ženskog akta imao stvarni model odgovorio: 'Pa di bi ja našao ovako zgodnu curu da meni pozira?'. Za sliku cvijeća, pak, 'priznaje' kako je neplanirano nastala prije dva dana, jer je 'falilo slika za popunit prostor'.

U sportskoj karijeri Aleka Osmanovića mnogo se toga promijenilo - bob reprezentacija stvar je prošlosti, a i ragbi, kojemu se Alek u međuvremenu posvetio, na neko će vrijeme 'na čekanje', budući za desetak dana Osmanović ide na operaciju koljena ozlijeđenog na treningu. No, takav splet okolnosti dao mu je priliku da se u potpunosti posveti umjetnosti.

I jedan kuriozitet - izložba prošlog petka postavila je svojevrsni rekord što se tiče brojnosti sportaša. Naime, podršku svom sportskom kolegi pristiglo je dati desetak njegovih ragbijaša, koji su se sasvim dobro snašli u kulturnom okruženju uz, kao što smo u Tomićevoj konobi već i navikli, ugodnu ćakulu i bogatu trpezu.


Napomena:Tekst je preuzet sa internet stranica lokalnih novina Makarska kronika




Post je objavljen 30.01.2008. u 11:08 sati.