Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/miljenkol

Marketing

U Petrovini 26.01.08.


Dvadesetišestog Siječnja dvijetisućeiosme godine nije samo dan kad se održala skupština DVD Petrovina. Za ovo mjesto , ali i za širu zajednicu , taj je dan od posebnog značenja.
Naime, nakon što su grad Jastrebarsko i VZG Jastrebarsko samostalno, vlastitim sredstvima, kupili jedno od najsuvremenijih navalnih vozila za centralnu postrojbu DVDa Jastrebarsko, na dvorištu DVD Petrovina također novo vozilo!!
Navalno vozilo na podvozju Renault Midlum 240 dxi projektirala je i izgradila tvrtka IM Metal iz Ozlja po zahtjevima naručitelja – VZG Jastrebarsko i DVD Petrovina.

Radi se o navalnom vatrogasnom vozilu snage 240 konja sa duplom kabinom i smještajem za vozača i 6 vatrogasaca. Oprema je u skladu sa pravilnikom o opremanju navalnih vozila. Spremnik vode od 2940 litara, Rosenbauerova ST/VT pumpa NH 20, rasvjetni stup, ljestve rastegače, električni generator, Rosenbauerova armature te brojna druga oprema i alati.

Pred brojnim vatrogascima i ostalim mještanima Petrovine, gradskim dužnosnicima, predstavnicima HVZa i tvrtke koja je vozilo izradila upriličena je simbolična primopredaja. Nakon uvodnih govora predsjednika društva Ivana Samarina , gradonačalnika i saborskog zastupnika g B Klemenića , načelnika HVZ g Ž Popovića i direktora tvrtke IM-metal Krešimira Koščeca vozilo je blagoslovio župnik vlć. Gojko Kovačić Nakon toga , primivši ključeve , zapovjednik DVD Petrovina sa svojim članovima izvršio je kratku demonstraciju rada. A da novo vozilo ne bi stajalo na kiši uređen je i garažni prostor angažmanom članova društva i sponzora.
Na samoj , redovnoj godišnjoj, skupštini upoznali smo se sa svim oblicima djelovanja , ali i planovima društva. Uzorno vođenu skupštinu dodatno je oplemenila i dodjela priznanja, osobito članovima koji su već 40 svojih godina ugradili u život i postojanje ovog društva ali i mlađima , koji su na putu da postignu isto.
Među govorima uzvanika osobito bih istakao rijeći direktora tvrtke IM-metal iz Ozlja. Naime one zapravo potvrđuju zašto smo svi složni u jednoj stvari, zašto vatrogastvo u našem gradu nema krize i potrebe za skupim plačenim postrojbama. Prepričano, rekao je , mada nije ni iz naše županije, da bi bio ponosan kada bi imao takove ljude u gradu i zajednici kao što ih ima Jastrebarsko. Jer, mada se značajan dio vatrogasnih vozila za republiku Hrvatsku proizvede upravo u njihovoj tvrtci, gotovo da nema lokalne zajednice koja je u tako kratkom vremenu uložila toliko sredstava u kapitalne investicije za zaštitu i sigurnost, kako osoba i osobne imovine, tako i privrednih subjekata u okruženju!
Kako to uvijek biva, nakon skupštine nastavljeno je ugodno druženje uz poslovično dobru kuhinju petrovačkih žena i živu glazbu.


Slike i video

Post je objavljen 28.01.2008. u 22:50 sati.