Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/tonitonitoni

Marketing

............dosadnooooooo.............

waveey ljudovi...wave..ma ev da napisem novi post......headbang
a neda mi se pisati..namcor..dosadno je....puknucu...yesyes

aj evo da bas ne napisem nista....nononono
nesto o 50 centu.....thumbupthumbupthumbup


thumbupCurtis James Jackson III thumbup(Queens, New York, SAD, 6. srpnja 1975.), bolje poznat kao 50 Cent, jedan je od najpoznatijih američkih repera.partypartythumbupyes

Biografija

Pravim imenom Curtis Jackson, 50 Cent je krajem 1990-tih prvi puta bio na rubu nacionalne slave. Rap produkcijski tim Trackmasters iz etikete Sony/Columbia Records su 1999. počeli suradnju s 50 Centom. Mlad i uglavnom nepoznat rapper iz Queensa snimio je pjesmu "How to Rob". U toj je pjesmi 50 Cent detaljno odrepao pljačku slavnih rap glazbenika Master P i Timbalanda. Pjesma je postala hit, a Trackmastersi i 50 Cent krenuli su na snimanje njegovog debi albuma "Power of the Dollar" za etiketu Columbia. Osim tog albuma snimili su i singl "Thug Love" s Destiny's Child.

Ubrzo nakon toga nesretan splet okolnosti onemogućio je njegov proboj na sceni: bootleg izdanje albuma izazvalo je nevolje s etiketom Columbia, a potom je 24. svibnja 2000. 50 Cent je ustrijeljen 9 puta ispred bakine kuće. Columbia je već bila objavila singl "Thug Love", no album "Power of the Dollar" povukla je s tržišta i raskinula ugovor s ranjenim reperom.

Sljedećih je nekoliko godina 50 Cent snimio desetak underground snimki s producentom Money XL. Te su snimke brzo počele kružiti New Yorkom na kompilacijama koje su se prodavale na crnom tržištu CD-a. 50 Cent je izazvao priličan žamor svojim snimkama. Žamor je postao toliko jak da je došlo do rata između velikih izdavača kao što su J, Universal i Jive. Uskočio je Eminem koji je ponudio 50 Centu milijun dolara da potpiše ugovor za njegovu etiketu.

50 Centa je privukla njegova reputacija i reputacija Dr. Drea, a ne ponuđeni novac. Ubrzo nakon potpisivanja ugovora 50 Cent je ušao u studio s Eminemom i Dreom kako bi snimio pjesme za predstojeće izdanje. "Get Rich Or Die Tryin'" objavljen je početkom 2003. i nošen uspjehom singla "In Da Club" ubrzo postao platinasta senzacija, dosegnuvši milijun prodanih primjeraka u svega tjedan dana. Mediji su spremno prigrlili novu rap zvijezdu i njenu sumnjivu prošlost, a 50 Cent je nastavio s aktivnostima, želeći do kraja iskoristiti svojih pet minuta. Krajem 2003. objavio je album svog crewa G-Unit, a uskoro potom i vlastitu modnu marku.Danas je G-Unit jedna od najpoznatijih rap grupa na svijetu.

Tijekom 2004. pomogao je u pokretanju karijere The Gameu, kratkotrajnom članu G-Unita. Drugi samostalni album, "The Massacre" pojavio se na tržištu početkom ožujka 2005.

Dana 3. prosinca 2007. održao je koncert u Zagrebu, u Domu sportova, pred desetak tisuća ljudi.Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


eto toliko od mene..zubo..pozz bubalu,kelji,bubiju,bruni,svima iz razreda TE ANTONIJU KOJEM POSVECUJEM OVAJ POST.......thumbupthumbup
Post je objavljen 28.01.2008. u 16:40 sati.