Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kiborg

Marketing

...ni sam neznam sta mi je sve ovo tribalo

eto jucer sam napisa prva slova,a sad vec,prvo sto cinim nakon sto sam procita elektronsku postu trcim ovdi,a da se nisam maka s katride.Uvik smo se smijali popisanim amerima i ostalim pop korn generacijama kako sedidu,zderedu i debljaju se isprid svojih racunala.
Ili smo pisali u vitar ili smo bili u parteru dok su oni pisali s balkona po nama,kako bilo eto nas danas popisanih ovdi s njima zajedno.
Nema vise onih lipi obicaja,kad se islo do kioska i vrtila oni vrtuljak s kartolinama,pa vazmes ovu za ovega,ovu za onega,ovu cemo tamo,a o ovu ovamo poslat.Pa ih na kraju izbrojat,razdilit koje su za domace ,a koje za fureste prijatelje.Te rec onoj unutra sto jos se samo pinku glava vidila od ono silne papirusine i novina da nam da i marke.
Ma koji lipi obicaj se izgubia.Ka prvo cinila se gimnastika za uopce doc do kioska,pa ona prica sa onom zenom unutra,pa poseban odabir kemijske olovke,jerbo nije svaka bila za kartoline,neke su sarale debje i mrcile,a parkerice i njima slicne su lipo pisale tanko i moglo se tega puno vise napisat,a da bude sesno i uredno.A kartoline su morale bit lipe,marke su morale bit interesantne,jerbo je mozda neko s druge strane i skuplja te iste,pa kako ces coviku poslat skovacu od kartoline.
.A stas danas skupljat crve , viruse i trojanske konje,pritvoria se kontakt u INBOX-SEND i ostalu amerikanodu, doslo do tega da nemores nikom nista ni poslat a da se ne skenira,kontrolira jeli zarazeno.Ma od kojeg kurca zarazeno kad niko nista nije ni dira.Sve je i onako Copy-Paste.Zaboravit cemo i govorit po nasu,po domacu.
A sve po izlikom da sacuvamu planet i sume,jerbo se nece tratit papir,sve na ekranu,na memorijskoj kartici,a karepovac pun elektronike koja vridi ali nije "in" jebes kucu bez LCD ekrana.I danas nosimo memorijske kartice ka nekad prin kljuceve sta su nam ih visale matere okolo vrata.Vise nema ni te dice jerbo pucedu iz raznih pistoljih i puskih doma po kompjuterima,i nemaju kad izic van i vidit sunce.
A di je.ono na rivi,nac misto na stekatu u Bobisa,narucit kavicu sa kap ladna mlika i lipo sve raspostrit po stolu.Zapalit spanjulet i krenut pisat.Ma niti bila potriba ni od tvrdega ni mekega diska,ni roma ni rama i jebalo te se za stanje u memoriji,kad su i onako sve adrese bile u malemu notesu.Bitne su bile kartoline i rukom pisani pozdrav tamo nekom nama dragom liku.
Sad je sve islo u kurac,malo ko jos ih kupuje,malo ko jos ih pise i salje okolo.
Volim ih napisat,a jednako tako ih i primit,razveselidu me vece nego prin,jerbo znam da jos uvik ima svita koji znaju i na sitnicama uzivat.I zato kad god imam vrimena i mogucnosti,ispisen ih i posajem.To je moj nacin izrazavanja bunta i revolta.
Ali jednako tako moram bit samokritican i moram priznat da san i sam jednako tako posta sitan kotacic ovega prokleta drustva,ove vrazije elektonizacije i svih govana sto su nam ih servirali oni isti roza americki klinci sa velim dioptrijama iz mracnih garaza,koji su nam govorili kako necemo moc zivit bez kompjutera,necemo bit pismeni,necemo bit dil nove revolucije.A mi se capali ka glamci jer mi smo rodjeni revolucionari,mi smo smo nosili nacrtanega chegevaru na borsama od gas maskih nabavljenih sa vojnog buka.Mi smo tili izazove,a sjebali su nam znanje i imanje,danas tratimo na pizdarije i nicemu se vec ne veselimo.Vise nema ni originalnih grafita po zidovima kuca,jer koje vidia sarat,sporkavat ruke i trest se da te ne capi murija,kad sve to mores po racunalu,mores cinit sta te volja i srat sta ti god padne na bolesni um.
Zato i ja saram pizdarije ovdi,pisam u vitar jer znam da ovo i onako nece procitat vise od jedne osobe,zato mi dzabe vas trud i vas bis sta ga stavljam ovdi.
P.S.ali ako i toj jednoj osobi ovo bude po gustu i volji onda i nije bas sve bilo zaludu.

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 25.01.2008. u 11:21 sati.