Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/cordelia

Marketing

KATALOŠKA PRODAJA ILI KAKO SU MI USPJELI PRODATI MAGLU

Sad će me vjerojatno neki optužiti da sam čekala moljakanje kako bi nešto napisala. Na žalost stvari nisu tako jednostavne, ali priznajem laska kada ljudi do čijeg mišljenja držim napišu da im fale moje umotvorine. Trillin komentar bio je kap koja je prelila čašu moje neodlučnosti. To što nisam pisala bilo je posljedica jedne čudne situacije u kojoj sam se našla. Imala sam potrebu pisati o stvarima koje bi iznesene u javnost povrijedile jednu osobu kojoj je i bez toga teško, što nije dolazilo u obzir, a nisam imala inspiracije pisati o ičem drugom jer mi se to neprestano motalo po glavi. Borgman me uvjerava kako sam blesava jer preuzimam odgovornost i imam osjećaj krivnje za nešto što nisam ni skrivila niti mogu previše pomoći.
Blesava ili ne protiv sebe ne mogu.
Ali, kako sam se dogovorila sama sa sobom da ipak nešto napišem, morala sam negdje potražiti inspiraciju. I našla sam je listajući kataloge Quelle i Neckermana. Kako zbog kolitisa povremeno imam problema s dugim šetnjama, što mi otežava obilazak dućana, znam si ponešto naručiti preko kataloške prodaje. Nađe se tu i korisnih stvari, ali ponekad je nevjerojatno što nam sve pokušavaju prodati. Odlučila sam vam predstaviti, po mom izboru, tri najnekorisnija ponuđena predmeta. Nisam izabrala nikakve ukrasne figurice. Ima ih stvarno neukusnih, ali s ukusom ili kič njima je nekorisnost i onako svima jedina svrha tj. to da nekome budu lijepe i na stoliću ili u vitrini skupljaju prašinu. Radije sam birala predmete koji bi trebali imati nekakvu uporabnu vrijednost, a korisnost koje ja ni s puno truda nisam uspjela dokučiti. Možda mi vi možete pomoći.
Pa krenimo redom:
1. OGRTAČ ZA PSE (S BOŽIĆNIM MOTIVOM)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ovo sam stavila na prvo mjesto jer osim što je potpuno nekorisno još je i okrutno. Da me ne shvatite krivo, odjeću za pse u nekim slučajevima držim potrebnom. Zaista postoje pasmine pogotovo manje kojima je zimi potrebna zaštita od hladnoće. Također i starijim psima koji, kao i svi starci, imaju problema s bolovima u kostima dobro je zaštititi leđa bar kada idu na kišu. Ako svog psa mogu spasiti od kostobolje oblačenjem kabanice napraviti ću to ma kako to susjedima izgledalo glupo. Ali to su onda neupadljivi, funkcionalni komadi, napravljeni da najmanje smetaju psu, a ne modni dodaci koji se slažu uz odjeću vlasnice/ka ili ovakvo preseravanje u kojem se od psa radi Djeda Mraza. Dobro da mu jadničku nisu i bradu stavili.

2. GRIJAČI JAJA

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kad god sam nekome spomenula grijače jaja, svi su me bez iznimke upitali:»Čija jaja?». Od svih jaja koja su ljudima padala na pamet (a bilo je od lascivnih primisli, do ideja vezanih uz inkubatore), na ona kuhana nije pomislio baš nitko. Priznajem loša sam domaćica pa mi je u ovom slučaju možda promakla korisnost proizvoda, ali sudeći po reakcijama ostalih...

3. SUDOKU WC PAPIR

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sad će me svi ljubitelji rješavanja križaljki na wc-u razapeti na križ, ali pričekajte ipak objašnjenje. Koliko god se ideja omiljene nam križaljke otisnute na wc papir činila privlačnom mislim da je ipak bolje držati se rješavanja onih iz novina (U 24 sata ih ima toliko da bi bilo dosta i ako patite od višednevne opstipacije zbog koje na školjci sjedite satima). Naime, wc papir ima određenu svrhu koja bi se rješavanjem križaljke po njemu potpuno izgubila. Da li bi vi obrisali presvijetlu s nečim što pušta tintu?

A jučer sam doživjela i veliko razočarenje. Odlučila sam sebe počastiti jednom haljinom koja mi se na slici učinila jako lijepa i dugo se već kolebam da li da je naručim(nije baš jeftina). E pa kad je stigla ispalo je da je broj 36 otprilike veličine 42, a materijal takav da me Borgman ne bi smio zagrliti kad je bura ako ne želi da ga tresne statički elektricitet. Haljina sutra putuje nazad u Quelle.
Kako sam uporna u tome da sebe počastim nečim, a i Borgman je odlučio nešto investirati u moje zadovoljstvo, umjesto povrata novca naručila sam dvije druge haljine koje mi se sviđaju (ovaj put provjereno pamučne).
HALJINA 1

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

HALJINE 2 I 3

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hoće li Cordelia ovaj put biti zadovoljna?….Hoće li joj haljine biti po mjeri?….Koliko će trebati Borgmanu da zamota jezik kad je vidi u njima?….Saznajte u jednom od idućih postova.Post je objavljen 24.01.2008. u 18:52 sati.