Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Parfe špageti s umakom

Image and video hosting by TinyPic

Špageti
5 žumanjaka
100 g šećera
200 ml mlijeka
20 g želatine
200 ml biljnog šlaga/slatkog vrhnja

Za serviranje
100 ml kupovnog preljeva za sladoled od jagode
3-4 žlice (crvenog) voća
2 čajne žlice nastrugane bijele čokolade



Želatinu preliti vodom i ostaviti da nabubri.

Žumanjke dobro izmiksati sa šećerom pa umiksati mlijeko. Staviti na štednjak da zakuha. Kad zakuha, maknuti s vatre i umiješati želatinu da se rastopi. Posudu s tom smjesom staviti u drugu posudu, napunjenu hladnom vodom i kockicama leda, miješati da se ohladi.

Izmiksati šlag i umiksati ga u ohlađenu smjesu.

Kremu staviti u hladnjak da se malo stvrdne, ali ne smije se sasvim stvrdnuti.

Kremu staviti u slastičarsku špricu s okruglim nastavkom i u tanjuru oblikovati linije da izgledaju kao špageti. «Špagete» staviti u hladnjak da se stvrdnu.

Preljev pomiješati s narezanim voćem i preliti ga po špagetima. Odozgo posipati nastruganom čokoladom.

*Ovo je nešto iz moje glave. Uvijek treba biti kreativan!


Slični recepti
Čokoladni špageti s umakom



Post je objavljen 24.01.2008. u 09:39 sati.