Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/natraske

Marketing

BORBA S TROJANSKIM KONJEM

AKO POSTOJI NEPRAVDA, KAKO JE ISPRAVIT? NAZALOST ZIVIMO U SVIJETU U KOJEM POSTOJI ODREDJENA HIJERARHIJA U DRUSTVU, AKO SI "MALI COVIJEK", SVAKODNEVNO NAILAZIS NA PROBLEME. POSTOJE SITUACIJE U KOJIMA SMO PRISILJENI SUTJETI JER NEMAMO PRAVO GLASA (IAKO JE TO TEMELJNO LJUDSKO PRAVO!!!!). KOLIKO PUTA STE SE NASLI U SITUACII DA NISTE SMIJELI IZRAZITI SVOJE MISLJENJE ZBOG STRAHA D A SE ONO NE ODRAZI NA VAS POSAO, FAKS ILI DRUSTVENI ZIVOT. STRAHA DA NE OSTANETE POPLJUVANI I SANKCIONIRANI. TO JE ISKLJUCIVO PROBLEM DRUSTVA, I NA ZALOST NIJEJEDINI. KAKO BE REAGIRALI U SITUACIJI DA VAS PROFESORICA SRUSI S TVRDNJOM DA NISTE IZASLI NA ISPIT ILI DA VAM POSLODAVAC TEK TAKO ODBACI MJESECE VASEG RADA NA NECEMU I TRAZI DA NAPRAVITE TO ISPOCETKA? TESKE SITUACIJE U KOJIMA IMATE NEKOLIKO IZBORA:
- boriti se za vase pravo, pokusat ispraviti nepravdu koliko god je to moguce i pritom riskirati da ostanete bez godine na faksu ili radnog mjesta.
- a mozete i pokunjeno sutjeti i trpiti i dalje nepravdu na svojoj kozi i cekat da vidite hoce li vam se kojim slucajem ta osoba smilovati ili vas i dalje muciti.
U OBA SLUCAJA POSTOJI VELIKA VJEROVIATNOST DA IZGUBITE. AKO VAS NETKO NE PREFERIRA UZALUD VAM VASE ULIZIVANJE I POKORAVANJA, TO JE UNAPRIJED IZGUBLJENA STVAR.
NA KRAJU NAM MALO TOGA OSTAJE....MOZEMO SE NADATI "BOLJOJ SUDBINI" ILI MOZEMO POKUSATI PROMIJENITI DRUSTVO U KOJEM SE NALAZIMO... HIPOTETSKI MALE SU VJEROVATNOSTI ZA TO


Post je objavljen 23.01.2008. u 10:40 sati.