Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

"IŠĆERAJMO INKE!"

(GRAFIT IZ JEDNOG PRIMORSKOG GRADA)..i savršen uvod u post o nacionalizmu. Btw. Inke su istrijebljene već odavno. Ne postoje više.

Dakle - povodom nedavnog bombastičnog natpisa INKVIZICIJA NA HRV vezanog uz popis pjesama koje su na «crnoj listi» Hrvatskog Radio Vukovara (na kojem inače radi susviračica i supatnica u bendu) JA OSOBNO MISLIM DA (dakle - disclaimer kojim se izjašnjavam da iznosim svoje mišljenje a ne mišljenje svoje firme ili svojih suradnika) :

Pod jedan - dovraga, kako je lako dati mišljenje o hrvatstvu, nacionalizmu i nacionalnom ponosu reflektiranom na slučaju Vukovara iz Zagreba! Sve 5, Vukovar je grad heroj i super je u njega doći recimo na dan pada, zapaliti svijeće, reći par prikladnih klišeja, kukati o lošem stanju u gospodarstvu i potom – op! Ajmo nazad u ZG…ko vas jebe. Kad živite u Vukovaru. Što je primjenjivo i za ostale gradove u blizini. Gospodo za terapiju vam preporučam jedno godinu dana života na području posebne državne skrbi. Fino dignite dupe i dođite ovamo živjeti i raditi. I onda trubite na sva zvona o Vukovaru simbolu hrvatstva i patnje. Da, pate se stanovnici i dan danas. JER NEMAJU PERSPEKTIVE U GRADU. Bez obzira na nacionalnu pripadnost. I odlaze, pogotovo mlađi. I treba. Također primjenjivo na gradove u blizini uključujući i moj grad.

Pod dva – meni je osobno smiješno da cijenjena gđa Malenica napuhava već prenapuhanu klasičnu medijsku senzaciju o «cenzuri» i pominje Thompsona (kojeg ja osobno NIKADA ne puštam u programu osim ako je PLAĆENA glazbena želja i to ne iz razloga ustaštva i provokativnosti nego po meni ono što on izvodi je hvatanje na jeftinu foru i jeftina glazba) kao posebno zakinutog ovom «cenzurom».
Pa pobogu – da navedeni ne forsira hrvatstvo, što je nažalost jadan izgovor da sebe a i druge bezrazložno izlažem kvazimetal eskapadama preko maznute melodije Abbe i baljezganjima o lijevim i desnim stazama i vukovima i štajaznam čemu – bio bi jedan u moru loših estradnjaka i da to od njega zahtjeva tržište bi hladno pjevao «ćirilicu».
I pobogu - NE VOLE BAŠ SVI THOMPSONA SLUŠATI.
I dajte više to shvatite. Ako imate imalo mozga u glavi.
A malo je čudno za novinarku sa toliko iskustva da ponovo pokreće raspravu već jedno 1000 puta pokrenutu o Thompsonu i svemu ostalom. Možda MP nije dugo održao koncert pa ajmo malo ga opet učiniti zanimljivim jer je zahvalna tema. Što opet povlači pitanje o mentalnom stanju nacije i važnosti hrvatstva koje se mjeri kroz - glazbu. Ako po tome što ja recimo ne cijenim baš pretjerano navedenog a ni ostale pjesme sa crne liste baš i n volim pretjerano i ne puštam ih u programu sam "manje" Hrvat - odite u kurac!

Pod tri – trabunja se uz ostalo o nekoj «cenzuri». Aha, znači ja recimo ne mislim da je primjereno slušateljstvu da recimo u pol bijela dana prije vijesti u 12 opalim u program recimo Cannibal Corpse. Što bi značilo da je Cannibal Corpse kod nas – cenzuriran!
A recimo je nedavno uredno na SVIM TV POSTAJAMA ODBIJENO EMITIRANJE ELEMENTALOVOG SPOTA «ZAŠTO TE IMAM»!
Cenzura!
A što s tim?
Koga vrijeđa spot?
Hmmm…

Pod četiri – naravno u komentarima na blogu gdje je ovo i napisano se odmah počelo povlačiti i hrvatstvo i Radio Dunav koji emitira turbofolk…
Zanimljivo. Po meni je jedini smisleni komentar dao bloger iz Vukovara.
A glede turbofolka – malo se prošetajte po Jarunu recimo subotom. Neupućeni bi po izboru glazbe koja trešti iz klubova mogao pomisliti da je na beogradskoj Adi Ciganliji. A i ugođaj je takav…u centru "prijestolnice svih Hrvata"...

Pod pet – dajte ljudi ima razlika između nacionalnog ponosa i osjećaja pripadanja narodu/naciji i nacionalizma/šovinizma. Po meni je normalno biti ponosan što si Hrvat/Srbin/ Slovenac/Mađar/Eskim/(ili bilo koji narod na kugli zemaljskoj…) ali baš nije normalno mrziti sve ostale zato što oni to – nisu!
Samo što je izgleda kod nas to glavno mjerilo – koliko mrziš nekog drugog.

A ovakve gluposti samo podlijevaju ulje na vatru. Što je lako iz daljine. I što je lako prelomiti baš na recimo lokalnoj radijskoj postaji. Btw navedene pjesme se baš nešto i ne emitiraju na većini radijskih postaja...što znači da je radijski eter u HR dio zavjere da se što više obezvrijedi nacionalni ponos neemitiranjem pjesama.

Šteta što su Inke izumrle. Već bi i njih netko mrzio.


Post je objavljen 22.01.2008. u 15:42 sati.