Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lss

Marketing

SNJEGULJICA I SEDAM POSTOVA

Jednom davno davno, dobro ne baš tako davno, negdje 1989. g. kada je Sir Tim Berners-Lee izumio www. živjela je lijepa princeza čiji su obrazi bili crveni kao boja fonta #FF0000 a kosa bijela kao boja #FFFFFF. Zbog toga su je na forumima zvali Snjeguljica. Snjeguljicu su svi voljeli, osim maćehe koja je u stvari bila zlobni I opasni haker. Svakog dana hakerica bi se gledala u svom čarobnom monitoru I pitala ga:
-Kaži mi čarobni monitoru moj, ko je danas na ovome svijetu najbolji haker tvoj?
A monitor bi uvijek odgovarao:
-Ti hakerice. Ali jednog dana, monitor joj odgovori sasvim drukčije:
- Bijela kao #FFFFFF, svijetla lica kao #C0C0C0, crne kose kao #000000 najbolja hakerica sada je snjeguljica. Uvrijeđena hakerica pozove hakerskog administratora da odvede Snjeguljicu daleeeeko od kompjutera I ubije je. Ali administrator je bio dobar čovjek pa odvede Snjeguljicu na brod I pošalje je u Ameriku. Snjeguljica je dugo šetala amerikom I tako lutajući stiže do jedne čudne ustanove. Zakucala je I ušla prolazeći kroz detektor metala ali u ustanovi nije bilo nikoga. A sljedećeg jutra došlo je dosta ljudi a među njima I Bill Gates, koji su tu radili I ugledavši Snjeguljicu kako spava ostali su začuđeni. Snjeguljica im je kasnije pričala o svojoj zloj sudbini I o tome kako se ne smije vratiti u svoju zemlju. I svi ostanu začuđeni ali I počašćeni što je tako dobar haker među njima.
- Ostani sa nama – rekoše joj Bill Gates
- Radit ćeš za nas I napisati nam sedam postova, a mi ćemo ti plaćati punu plaću. Snjeguljica se na to obradova i ostane kod njih. Tako su radili zajedno, sretni I zadovoljni, a I zla hakerica je bila isto sretna jer je mislila da je Snjeguljica mrtva I da je ona opet najbolji haker na svijetu. Jednog dana opet zapita svoj čarobni monitor:
- Kaži mi čarobni monitoru moj, ko je danas na ovome svijetu najbolji haker tvoj? A monitor joj na to odgovori:
- Bijela kao #FFFFFF, svijetla lica kao #C0C0C0, crne kose kao #000000 najbolja hakerica je ipak snjeguljica. Istog časa hakerica vidi u monitoru IP adresu od snjeguljice I sedam postova koje je ona napisala. Hakerica je bila bijesna:
- Ovaj put mi Snjeguljica neće pobjeći! Ja ću je ubiti svojim znanjem. Sutradan hakerica nakon neprospavane noći dovrši svoj kobni virus, jednog opasnog trojanca I počme provoditi svoj plan. Zatim počme pretraživati netom I naiđe na Snjeguljicin IP I vidi da piše novi post uživljenom brzinom. Zatim se snjeguljici odjednom otvori pop-up prozor koji kaže.
- Dobar dan. Kliknite ovdje da skinete nove 3D smajlove za vaš msn!!!
- Ovaj instalacijski paket sadrži 3000 novih 3D animiranih smajlića baš za vaš msn.
- I snjeguljica ushićeno klikne na download tog paketa.
I baš čim je instalirala taj paket cijeli kompjuter joj se sruši I ona od te silne nesreće padne u šok I ostane u komi.
-A sada, tko je nabolji haker na svijetu? – smijući se odlogira hakerica sa interneta. Rano ujutro kad su svi radnici došli na posao vide Snjeguljicu na podu kako leži cijela blijeda kao boja fonta #00FFFF I hladna kao najnoviji cooler. Zvali su je I zvali ali se nesretna Snjeguljica nije odazivala.
- Umrla je – tužno zaključiše radnici. I kako takvog hakera kao nju nisu mogli pokopati u zemlju, radnici je stave u hibernaciju I odnesu u predvorje, nadajući se da će jednoga dana njihova Snjeguljica oživjeti. Puno zima je došlo I prošlo, I kako je ponovo granulo proljeće ono je sa sobom donijelo na vlast novog predsjednika Busha koji je došao u posijet Bill Gatesu. Ugledavši Snjeguljicu, Bush se zadivi njenoj ljepoti i upita radnike ko je usnula djevojka.
- To je hakerica Snjeguljica –odgovore radnici- ali ona je mrtva.
- Ona nije mrtva, već samo spava dubokim snom odgovori Bush, pazljivo otvori kovčeg I uzme snjeguljicu u naručje. U tom trenutku Snjeguljicu udre strujni udar jer su se prekinile žice od stroja za hibernaciju. Snjeguljica se probudila.
- Prelijepa Snjeguljice – reče Bush – postani administratorica Bijele kuće. Hoćeš li?
- Hoću – Odgovori mu Snjeguljica. Snjeguljica I Bush uđu u bijelu limuzinu I otiđu u Bijelu kuću gdje je ona uskoro dobila posao. Na poslu su je posjetili I njezini prijatelji iz Microsofta. A zla hakerica je nestala I o njoj više nitko nije čuo (priča se da nije mogla naučiti novi programski jezik C++). A Bush I Snjeguljica su još dugo, dugo godina pokušavali u borbi protiv terorizma I kradeći naftu bili sretni I zadovoljni još par mandata!!!!

Pozz svima!!




Post je objavljen 21.01.2008. u 13:33 sati.