Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Torta Batida de Coco

Image and video hosting by TinyPic


Smeđe tijesto
150 g margarina sobne temperature
150 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 ampulice arome ruma
2 jaja
2 žumanjka
150 g brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
20 g kakaa
2 žlice mlijeka

Kokosovo tijesto
2 bjelanjka
100 g šećera u prahu
175 g kokosovog brašna
4 žlice likera od kokosa

Krema
2 banane (oko 300 g)
2 žlice limunovog soka
4 lista bijele želatine
600 g biljnog šlaga ili slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
4 likera od kokosa
(po potrebi: šećer u prahu)

Ukrašavanje
25 g kokosovog brašna
čokoladne mrvice
srebrne perlice

Kolač ispeći dan ranije (ostaviti ga da odstoji preko noći), pa ga idući dan nadjenuti kremom.

Kremasto izmiksati margarin pa mu postupno dodavati obje vrste šećera i aromu, stalno miksati da se sastojci povežu.
Dodavati jedno po jedno jaje i žumanjke (nakon dodavanja svakog od njih smjesu miksati pola minute na najvećoj brzini).
Pomiješati brašno s praškom i kakaom pa ga naizmjence s mlijekom brzo umiksati u smjesu s jajima (miksati na srednjoj brzini).

Od bjelanjaka istući čvrst snijeg. Prosijati šećer u prahu pa ga postupno dodati u snijeg miksajući najvećom brzinom.
Kokosovo brašno i liker pažljivo umiješati miksajući na najmanjoj brzini.

Četvrtasti kalup (25 cm x 11 cm) obložiti papirom za pečenje. Papir namastiti i pobrašniti pa staviti jednu trećinu smeđe smjese i odozgo ju zagladiti. Na nju pažljivo rasporediti svu smjesu od kokosa, odozgo ju zagladiti pa po njoj rasporediti ostatak smeđe smjese i odozgo zagladiti.

Peći na 160-180 stupnjeva oko 1 sat (ako odozgo jako potamni prekriti aluminijskom folijom).
Nakon 20 min pečenja kolač oštrim nožem 2 puta zarezati po dužini (2 cm duboko).

Pečeni kolač ostaviti da se 10 min hladi u kalupu, a onda ga istresti na pladanj (odstraniti papir za pečenje).

Image and video hosting by TinyPic


Sutradan kolač prerezati 2 puta okomito, po dužini.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Banane oguliti. 1 i pol bananu sasvim sitno narezati i nakapati limunovim sokom. Pola banane narezati na ploške i također nakapati limunovim sokom i ostaviti za ukrašavanje.

Biljni šlag ili slatko vrhnje izmiksati s vanilin šećerom.
Želatinu preliti vodom, ostaviti da nabubri, ocijediti ju i rastopiti ju lagano zagrijavajući.
Rastopljenu želatinu najprije pomiješati s 4 žlice izmiksanog šlaga, a onda pomiješati i s ostalim šlagom. Umiješati i liker.

Odvojiti jednu trećinu kreme i u nju umiješati sitno narezane banane, ako nije dovoljno slatko kuhačom umiješati šećer u prahu.

Kremom spojiti okomite kore, lagano pritisnuti.
Preostalim šlagom premazati kolač odozgo i sa strane. Kolač staviti u hladnjak da se dobro rashladi.

Prije serviranja ukrasiti ga ploškama banana, kokosovim brašnom, čokoladnim mrvicama i srebrnim perlicama.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


*Recept je sa stranice
http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/rhoe-5zlktx.de.html

Ako biskvitna smjesa dok se peče počne kapati preko ruba kalupa, ništa strašno. Moj kalup je dugačak 25 cm, širok 11 cm i visok 7 cm. U originalnom receptu se navodi dužina i širina kalup 25 cm x 11 cm, ali ne piše koliko bi trebao biti visok.

Meni je u prvih pola sata pečenja sveukupno oko 1 žlica smjese «iskapala» preko ruba. Zato sam na dno pećnice stavila komadić aluminijske folije i onda sam svako malo otvarala pećnicu (iako znam da se to ne smije) i kuhačom sam skupljala te mrvice/kapljice koje su padale preko ruba kalupa. Nisam htjela da se te kapljice «zapeku» za dno pećnice pa da onda cijela kuća smrdi po zagorenom. Ali kolač je svejedno dobro ispao, i odozgo je bio ravan kad se ispekao.



Post je objavljen 20.01.2008. u 13:36 sati.