Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Highlander: Endgame (2000)

Trailer
Režija:Douglas Aarniokoski
Scenarij:Eric Bernt,Gillian Horvath,William N. Panzer i Joel Soisson
Uloge: Christopher Lambert,Adrian Paul,Bruce Payne,Lisa Barbuscia,Donnie Yen,Ian Paul Cassidy...
Žanar:Akcijski,Fantasy,Drama
Imdb
Photobucket
Priča: Ignorira sve nastavke na orginal(opet). Ovaj put je glavni lik besmrtnik Duncan MacLeod kojega je obučio Connor kao Remirez njega. Connor u ovom nastanku opčenito nestane nakon smrti prijateljice Rachel. Duncan u potrazi za Connorom nailazi na svoju bivšu ženu koju je pretvorio u besmrtnicu ritualom i zbog toga ga ona mrzi i pridružila se bandi besmrtnika koju vodi Jacob Kell. Taj Jacob Kell je izgleda najači među besmrtnicima jer je odrezao 666 glava i on se želi osvetiti Connor jer mu je ubio oca,no umjesto da ubije samog Connora on radi osvetu da mu ubija drage osobe u životu kao Rachel. Connor i Duncan nisu dovoljno jak da ubiju Jacoba,a samo jedan besmrtnik može izazvati drugog pa se međusobno unatoč prijateljstvu moraju sukobiti ,jer onaj besmrtnik koj ubija drugog dobija njegove moči i izgleda da je moč njih dvoje dovoljna da pobjedi Jacoba. Hmmm od kada su moči negdje 300 besmrtnika(zajednički broj od Connor i Duncan) jače od moči 600 besmrtnika?
Photobucket

Photobucket

Photobucket
Film: Ovaj četvrti dio ignorira sve nastavke na orginal(glupu dvojku i sranje od trojke) i pokušava biti bolji od ta dva nastavka tako da mixa prvi film sa serijom Highlander koja je bila prikazana od 1992 do 1998 i bila navodno uspješna.Pa sama radnja se orjentira na glavnog lika koj je bio u seriji Duncan MacLeoda,a Connor ima manje važnu ulogu. Osobno nikako ne kužim poantu da se pokušava nastaviti priča prvog film,jer je orginal ubio svaku ideju za nastavak sa krajem gdje Connor ubija zadnjeg besmrtnika Kurgana, osvaja nagradu i postane smrtnik.U ovom djelu navodno ima još besmrtnika,pa kako je Connor uspjeo onda osvojiti nagradu u prvom filmu i kako lik Duncan uopče negdje uspjeva upasti u priču ako gledamo orginal i zakaj se spominju likovi iz prvog filma Rachel i Heather,a njegova ljubav iz orginala Brenda nigdje. Iskreno ne znam dali uopče radnja filma ignorira djelom prvi film ili se nastavlja na seriju ili je nekaj zasebno u drugom univerzumu.Kako god priča je loša i gluma je loša. Priča je prenatrpana sa hrpetinom flashbackova koji su makar ponekad zabavni i ne baš previše potrebni,recimo ljubavna priča između Duncan i Kate ne pokreče baš radnju naprijed,a cura nije meni baš zgodna.Osim toga ima hrpetinu naivnih gluposti poput Connora koj je imao priliku odrezati glavu Jacobu i završiti sa njime,no umjesto toga spusti oštricu i odluči se boriti pošteno sa protivnikom kojega ne može pobjediti,naivno je da se može ženu pretvoriti u besmrtnicu sa nekim ritualom i naivno je da ima tu neki kult koj zna za besmrtnike i posjeduju računalo koje kaže koliko je glava tko odrezao,a to je po meni nemoguče buduči da besmrtnici još postoje od davnih vremena i nisu upoznati sa svim besmrtnicima da sada mogu imati točan broj od nekoga.Glavni lik Duncan MacLeod kojega glumi Adrian Paul što se mene tiče nije dostojan da preuzme šou od Christopher Lamberta. Christopher Lambert nije sveukupno gledajući neki glumac,ali kao Connor je zbilja ima karizmu,bio jako zabavan i uvjek sam bio na njegovoj strani,a Adrian Paul je baš obrnuto. Čovjek nema nikakve karizme,dosta je odbojan i zbilja je loš glumac,što se najviše vidi u scenama kada uzima moč od besmrtnika tkz "The Quickeninga". Kada več govorim o "Quickening" ovaj film sadrži jedanu od najurnebesnijih korištenja specijalnih efekata gdje se mjenja Duncanova faca u Connorovu(pogledajte sliku u sredini). Akcije film ima barem dosta i onako ok je za pogledat,ali nema nikakvih zapamtljivih poteza i nema je dovoljno da spasi ovaj film kao kod dvojke koja je barem bila zabavna zbog toga.

Film je imao pristojnu akciju i ok scena na trenutke,ali sranje koje je malo bolje od trojke,ali lošiji od director's cuta dvojke.Kao što vidite niti jedan od ovih nastavaka nije uspjeo uhvati odličnu magiju orginala,pa su svi zato nastavci za preskočiti s obzirom koliko su glupi. Postoji još petica koja je bila prikazana na Sci-Fi Channelu gdje glumi ovaj uber loš Adrian Paul(o moj bože),no taj film čak imam namjeru uskoro pogledati i onda sljedi recenzija toga,ali prije toga probat ću napisati što brže o kick ass animiranom filmu Highlander: The Search for Vengeance koj je več dostojan dio serijala.

Ocjena 2/5

Zanimljivosti i ostalo:
-U traileru se može videjeti scena u kojoj Conner udarcem mača podjeli Jacob u dvije osobe. To se u filmu nije dogodilo i sama fora je opčenito napravljena za trailer.
-Orginalan naziv za film je bio Highlander: World Without End
-Film nije bio prikazan kritičarima nego je odmah izletio u kina.(može se več zaključiti zakaj)


Post je objavljen 19.01.2008. u 17:38 sati.