Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Mozzarella buhtle

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
500 g brašna
1 i pol omot Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac, pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili 7 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se digne
1 čajna žlica soli
70 g margarina
250 ml mlijeka

4 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
2 čajne žlice origana
1 čajna žlica kima
nekoliko nasjeckanih (suhih) čili papričica
1 manji sitno nasjeckani crveni luk
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
40 g ribanog parmezana
80 g ribane Gaude

Nadjev
125 g Mozzarelle

Za premazivanje i posipavanje
1 jaje
sezamove sjemenke


U posudu stavite brašno, Garant kvasac, sol, margarin i mlijeko. Miksajte svrdlastim nastavcima na najvećoj brzini 2 minute.
Zatim tijestu dodajte sve ostale sastojke i uz dodatak brašna premijesite tijesto rukama.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i nožem ga prerežite na 6 kvadrata. Na svaki kvadrat stavite komadić Mozzarelle i oblikujte u kugle (da Mozzarella bude u sredini kugle).

Okrugli lim (promjera 20ak cm) obložite papirom za pečenje. Papir namastite i na njega složite kugle tijesta (jednu kuglu u sredinu, a ostale oko nje).

Ostavite da stoji oko 15 min na sobnoj temperaturi.
Premažite umućenim jajetom i posipajte sezamom.

Pecite oko 50 min na 200-220 stupnjeva.

Poslužite odmah.


*Zbog Mozzarelle buhtle treba odmah pojesti, ako ne stavljate Mozzarellu dobre su i drugi dan. Ja sam tijesto podijelila na 6 dijelova, po želji ga možete podijeliti na više dijelova i u svaki staviti malo Mozzarelle i imat ćete više malih buhtlica.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ako koristite običan suhi ili svježi kvasac, tijesto treba ostaviti da se diže (kao uvijek kod pripreme dizanog tijesta). Ja zadnjih godinu i pol koristim jedino Dr. Oetker Garant kvasac jer se tijesto ne treba ostaviti da se diže, sastojci mogu biti hladni, a sve uvijek uspije. I ove buhtle na fotki rađene su s Dr. Oetker Garant kvascem.


Post je objavljen 19.01.2008. u 11:31 sati.