Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sexykus

Marketing

KIKA II

Kika je zgodna cura. Plavuša, visoka, vitka..Ima smeđe oči poput srne i sva u biti izgleda nekako profinjeno i aristokratski.
Visoko je obrazovana, i skupa sa svojim mužićem živi u iznajmljenom stanu. Njen muž je prije nje već bio nečiji muž i to dva puta.. Ona je (valjda) trebala biti neka "treća sreća".. Ona nema djecu, a on ima po dvoje djece iz svakog braka.. I dobar je otac, i da, plaća alimentaciju koja nije baš mala. Ona voli njegovu djecu i brine se o njima kad god su kod njih, a često su kod njih. Zato, ona iako nije ničija ljubavnica, svejedno za njih dvoje ima samo ukradene trenutke.Nema vikende, nema Božiće.. Pokoji rođendan, doček Nove godine.. uglavnom mrvice.
Njoj to ne smeta.(?)
Ona nema nijedan kredit na svoje ime, on ima 4 kredita i sve ih je donio kao "miraz" (jel se kaže tako i kad muškarac donese nešto u brak??).
Ona ima veću plaću od njega. I veću školu. I veću poziciju. I veću pamet. (no kasnije o tome).
Ona je požrtvovana. Voli kuhati, uredna je, pedantna..
Ona nema roditelje. Otac ih je napustio kada je ona imala 7 godina , a sestra 11, a majka je umrla od raka prije 6 godina.
Ona ima samo sestru. A s njom baš nije u nekim odnosima jer sestra smatra da se ona udala za kretena, a ona smatra da je sestrin muž kreten.
Pa su se fino, zbog ta dva kretena njih dvije udaljile.
Nekada su se još i viđale povremeno na nekoj kavi, ali kako je to sestrinom kretenu (naravno to su Kikine riječi) počelo smetati, prestale su i to.
Kika ima dosta prijateljica.. No njeno poimanje prijateljica se kosi s mojim.. Recimo i mene smatra prijateljicom, makar smo samo dobre kolegice, poznanice..(ako mene pitate)
Njene prijateljice ne poznam, tek ih nekada imenom spomene i to u kontekstu kao da ih ja znam sve do jedne.. Mara, Iva, Sonja...
Ne pamtim njihove životne priče, jer me ne zanimaju...
Kika je vrijedna na poslu, relativno je nova, pa se još dokazuje.. ali elokventna je, govori jezike, pristojna je i jedna od onih tipova ljudi "kojima nikada ništa nije teško".
( a meni je bogami nakon fine dužine radnog staža iz dupeta došlo u glavu, pa mi sada ponekad nešto i je "teško").
No, puštam Kiku da se dokazuje. Kada se tek dođe u novu tvrtku to je i u redu.
Kikin muž ima nižu školu od njene. Zgodan je i on. Visok, crn..
Ima lijepe zube. (ja nemam, pa mi je to bolna točka). SImpatičan je, trudi se biti duhovit, i ponekad i je.. I zaista kada ga čovjek upozna djeluje .. pa ne znam.. djeluje nekako pitomo..
Ali meni , od prvog trenutka kad sam ga upoznala jednostavno "nije legao".
Da me pitate zašto, ne znam.
Neki bad feeling...

Nastaviti će se...

Post je objavljen 19.01.2008. u 09:04 sati.