Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Korean Multimedia Dictionary

Nisam dugo govorio o učenju korejskog jezika vjerojatno jer sam i sam prekinuo svoje učenje zbog drugih obaveza. No danas, prevodeći čestitku iz Koreje, posjetio sam Korejski multimedijski rječnik i zaustavio se na njemu kako bi naučio i pokoju novu riječ te utvrdio gradivo odnosno moj vokabular korejskih riječi.

Ovaj multimedijki rječnik - za koji je ipak potrebno poznavanje korejskog pisma - a koje poput glagoljice ili ćirilice možete naučiti u nekoliko sati ili nekoliko dana - sadrži više od 450 korejskih riječi poredanih po abecedi s lijeve strane ekrana, a koje je lako naučiti preko multimedijskih sličica do kojih dolazite klikom na englesku riječ. Prelazeći mišem preko slike, pojavljuje se tekst koji otkriva kako se ono opisano na slici piše na korejskom. Klikom na sliku muški i ženski glas će tu istu riječ izgovoriti na korejskom pa možete odmah čuti i saznati kako se koja riječ pravilno izgovara.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Riječnik je s desne strane kategoriziran u nekoliko kategorija kao što su: životinje, ljudi, aktivnosti, brojevi, ... U sat vremena korištenja prošao sam kroz sve riječi i čak se uspio zabaviti ponovivši usput neke korejske riječi. Smijem se pohvaliti kako sam veliku većinu riječi iz ovog riječnika već savladao.



Post je objavljen 18.01.2008. u 17:54 sati.