Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framari

Marketing

"Bez prestanka molite!"

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana započela je danas, na stotu obljetnicu inicijative koju je pokrenuo član Episkopalne crkve u Americi, pastor Paul Wattson, a kasnije mu se pridružio Paul Coutourier, prvi put je slavljenja u New Yorku od 18. do 25. siječnja 1908. godine. Geslo za ovogodišnji molitveni tjedan uzeto je iz poslanice svetoga Pavla Solunjanima :„Bez prestanka molite!“.
Molitveni je tjedan puno pomognut, jer ekumenizam nije naše nego djelo Duha Svetoga, a bez njegove pomoći nije moguće ostvariti jedinstvo kršćana. Molitvena se osmina tijekom vremena veoma raširila, moli se u čitavome svijetu. Poglavito su u posljednjim godinama uspostavljene molitvene mreže između samostana, duhovnih zajednica, biskupa, svećenika i laika. Ekumenski je pokret zaista molitveni pokret!
I započeti će u dvorani posljednje večere, gdje je Isus molio da svi budu jedno. Ekumenizam je usvajanje te Isusove molitve. Ovogodišnje geslo izražava čitavi ekumenski pokret u posljednjih stotinu godina.

Nadam se da će te i vi u vašim zajednicama moliti za jedinstvo!! neznam koliku važnost pridodajete ekumenizmu, ali je on uistinu važan, jer pozvani smo da budemo Jedno kao što su i Oni Jedno, i sve što je drukčije od toga znači da smo ipak malo na drugačijem putu. Nikad mržnja ni prijezir prema bilo kojoj kršćanskoj zajednici, i niti prema bilo kojoj religiji. Sve što činite u ljubavi činite!!


Post je objavljen 18.01.2008. u 16:50 sati.