Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sveisvastaiostalo

Marketing

Kako razmjestiti slike i fotografije u stanu

- Moderno je postaviti slike posvuda, uključujući i kupaonice i stubišta, samo treba paziti na kompoziciju.

- Za veće prostore izaberite veće slike, a na manje zidove stavite manje. Želite li ipak postaviti neku manju sliku na veliki zid, neka bude u debljem okviru.

- Želite li naglasiti jednostavnost vašeg prostora, postavite na zid nekoliko slika istih dimenzija, okvira i motiva u ravnoj liniji. Ovakav raspored posebno preporučujemo za prostorije uređene u modernom minimalističkom ili japanskom stilu.

Savjeti :

- Prije postavljanja slika, napravite skicu na papiru, što će spriječiti nastajanje suvišnih rupa na zidu. Imate li velik stol, slike rasporedite po stolu dok ne dobijete najbolje rješenje. Kao mogući razmak između slika koristite dimenzije svoga dlana.

- Središnju sliku u 'kompoziciji' od njih nekoliko dobro je smjestiti tako da se njezin središnji dio nalazi u visini očiju.

- U kompoziciji ne miješajte uokvirene postere s originalnim umjetničkim djelima.

- Ako je zid stariji i postoji mogućnost njegova oštećenja, izaberite slike s lakšim okvirima i one manjih i srednjih dimenzija.

- Za starije zidove (posebno one koji nisu adekvatno sanirani) savjetujemo trik kako se zid kod zabijanja čavala ne bi dodatno oštetio: izrežite od tanjeg kartona kvadratić i preko njega zabijajte čavao u zid


Post je objavljen 14.01.2008. u 12:23 sati.