Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Sabor konstituiran, Hrvatska dobila novu Vladu

Izborom Luke Bebića (HDZ) za predsjednika, u petak je konstituiran novi sastav Sabora. Jučer u večernjim satima Sabor je potvrdio novu Vladu na čelu s predsjednikom Ivom Sanaderom. Za novog ministra obrane izabran je Branko Vukelić, dok je novi ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

Predsjednik Vlade, Ivo Sanader je najavio kako će Vlada u najkraćem roku pripremiti sva pregovaračka poglavlja, reforme i zakone za ubrzavanje pregovora s EU, ističući kako očekuje i kako će rastuća potpora građana biti pozitivan poticaj dobivanju pozivnice za punopravno članstvo u NATO-u u travnju.

Sabor je imenovao i novi sastav odbora za vanjsku politiku, za predsjednika odbora izabran je Mario Zubović (HDZ), a za potpredsjednika Tonino Picula (SDP).

Kako Ustav RH ne propisuje raspisivanje referenduma za ulazak u državne saveze koji ne oduzimaju dijelove suvereniteta Hrvatskoj, nova Vlada neće raspisivati referendum za ulazak u NATO.

Organizacija za promicanje sjeverno-atlantskih integracija (OPSA) ovim putem čestita predsjedniku Sabora, predsjedniku Vlade, ministrima i predsjedniku i potpredsjedniku te članovima odbora za vanjsku politiku Sabora kao i svim zastupnicima izabranim u Sabor na imenovanjima, odnosno izboru. Svim Saborskim zastupnicima te članovima Vlade želimo uspješan i kvalitetan rad u naredne četiri godine.

Post je objavljen 13.01.2008. u 13:48 sati.