Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/debelaituzna

Marketing

Reci mi, tko si?

I kad se srusi sve, i kad se izlaz iz rusevina vlastitog zivota cini miljama daleko. Kad nestane laznog sjaja, kad se vise nemas cemu nadati, prepusti se, i...samo pisi.

Ni ove noci necu zaspati prije 6 ujutro.
Prstima prelazim preko nove tetovaze. S uzitkom se prisjecam boli koja me prozimala dok mi je igla s tintom ulazila u svaku poru. Covjek se lako navikne na sve, patnja vrlo brzo predje u delirij.
Jedna tetovaza, tri frendice. Jedno znacenje, a trajat ce zauvijek.

Opet sam mucila samu sebe. Slike savrsene nje prolazile su mi mislima, dolazile pred oci. Usuljala sam se u njezin zivot. Pomno proucavala svaku crtu lica. Njene duge, mrsave noge usporedjivala sa svojima. Valjda bezbroj puta, pitala sam se zasto? Zasto to radim? Zasto se svjesno i namjerno unistavam?

Prelijepa je. I ti si nekad bila. Kvragu! Nije prelijepa, fotogenicna je. Vidjela si je, glupaco. Bila si pijana, ali, zar je bitno? Ostala je ista ona djevojcica koju su tukli u osnovnjaku, zar ne vidis? A i ti si ostala ista. Prikrivenih kompleksa i samodopadnog drzanja, koga mislis zavarati? Imate nesto zajednicko, jesi li primjetila? Stvorile ste laznu sliku o sebi, sliku koja mu se svidja. I zato ju je volio. I zato te voli. Jer, podsjecas ga na nju. U stvari, ti si njena modificirana kopija.

Pitam se, jel bi volio pravu DiT? Mozda, ako bih je i ja voljela. Mozda, ako bih znala tko je uopce ona? Kakva je? Sto voli, sto je ispunjava? Sto je to sto je cini sretnom? Kvragu, putem sam izgubila sebe, izgubila sam vlastito ja. ..

Dobro ti stoji kozna jakna. I marte bi obukla, da nisi stvorila DiT koja "ne podnosi" marte. Hm, zasto onda stoje u tvom ormaru, izmedju dva para skupih stiklica? Sto je bilo prije, darkerica ili sminkerica?

Ne mogu se sjetiti sto je bilo prije. Kad je izbrisana granica izmedju poigravanja i lazi, izmedju stvarnosti i drame? Drame u kojoj igram glavnu ulogu. I jebeno mi dobro ide, morate priznati.

Reci mi, tko si? Dok motate joint i jedete milku noisette, jesi li sretna? Znam da jesi, znam da blistas, ali reci mi, jesi li to ti?

Jesam li? Kako znati, kako otkriti? Da sretna sam. Toliko da pozelim vristati od osjecaja koji u meni izaziva erupciju. I pozelim izvaditi marte iz ormara i obuci njegovu spitku. Pruziti mu ruku i, zajedno s njim, jednostavno pobjeci....

Zasto mu lazes? Zasto glumis filozofa i idiota u isto vrijeme? Predstavljas se u savrsenom svijetu, a znas da on to nije. Bojis se da vidi kako nisi savrsena, jer, gle cuda, i ti si samo covjek. Bojis se, a pitam se zasto?

Vidi li on moje mane? Moze li se osoba ikad upoznati do one krajnje granice? I preko nje, ako treba. Jer, vrijeme prolazi, a mi ga sve vise provodimo zajedno. Pitam se, je li moguce glumiti tako dugo? Postoji li mogucnost da on vidi onu pravu DiT, voli onu pravu DiT, pozna ju u dusu?

Mozda ispod te silne fasade vidi jasnu sliku. Onu pravu, koju ja ne mogu?
Mozda, ali samo mozda.
Voljela bih da je tako...

Ljubim Vaskiss

wave



Post je objavljen 13.01.2008. u 11:06 sati.