Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potragazasmislom

Marketing

Političari – vrhunski poznavatelji grčke ili neke druge mitologije?

Ovdje neću iznijeti neke revolucionarne ideje niti zapažanja, ali morao sam to napisati jer mi je neshvatljivo kako svi sve znaju, a nitko ništa ne radi.

Đorđe Walker Buš je savršeno nesposoban i savršeno podoban za funkciju koju obavlja. Pošto pratim sve vrste teorija zavjere koje se mogu naći u raznim medijima, to nimalo ne čudi. Icke i drugi srodni autori, ali i osobna iskustva, naučili su me kako zapravo funkcioniraju stvari. Sve je u suštini jako jednostavno.

Princip rada lokalnih moćnika (gradske vlasti):

- sprovođenje u djelo samo onih projekata koji će donijeti zaradu (naravno, ne građanima već onima koji taj projekt omogućuju – gradskoj vlasti) kroz obveznu mitologiju moćnicima da daju zeleno svjetlo za ostvarivanje projekta.

Primjer: Recimo da ja želim otvoriti bazene u bilo kojem gradu Hrvatske (ma može biti i selo, nije bitno). Prvo treba od sredstava za projekt izdvojiti iznos koji će zadovoljiti apetite gradske vlasti (gradonačelnika), a to nerijetko podrazumijeva čak i do pola iznosa namijenjenog za ostvarivanje projekta. Onda slijede izdavanja raznih dozvola također posredstvom mitologije, jer ni u najljepšim snovima ne možete očekivati da će vam oni darovati nešto bez malo stimulansa. Ako dospijete čak do ovdje, onda ste zaista uporan i financijski dobro potkovan čovjek. Ali, tu čarolija ne prestaje. Još su tu famozne peripetije oko izvođača radova, lokacije i ostalih zakučastih igrica naših političara koji rade human posao za dobrobit zajednice.

Nadam se da ste sada dobili dio odgovora na pitanje zašto se naši gradovi tako sporo razvijaju.

- blokiranje projekata koji dolaze iz tabora rivalskih političkih opcija
- ubiranje masovnih sredstava od svih najmova koje grad daje na raspolaganje

Naravno, sve gore navedeno je samo kap u moru. Prosječan čovjek zapravo ne može ni zamisliti što im sve padne na pamet kada se domognu pozicije s koje mogu ilegalno mlatit pare. Najednom postanu jako kreativni i nađu bezbroj načina kako ubirati plodove svog besprijekornog rada.


Vratimo se na Bu(ll)sh(it)a.

Najbrža ruka zapada pretvorila se u najbržu ruku svijeta, pa je kauboj iz Texasa zagospodario svojim krdom na štetu čitavog ranča. Lijepo je vidjeti da svijet nema dvostruka mjerila, i da pravosuđe ima isti odnos prema svim zločincima. U povijesti ratovanja, ispada da su ratna pravila kršili samo Hrvati, Muslimani i Srbi. Bush nije odgovoran za poginule Iračane, on samo vodi obrambene ratove u cilju očuvanja sigurnosti i američkog načina života, Bush nije odgovoran za brojne američke žrtve niti iračke civilne žrtve, Bush nije odgovoran za ne pronalaženje oružja za masovno uništenje, Bush nije odgovoran za terorističke napade, Bush nije odgovoran za ništa. On je samo veliki domoljub i vjernik te se maksimalno pridržava religioznih uvjerenja.

Službeni razlozi (povodi) za rat u Iraku:

- svrgavanje Saddama i uspostava reda u zemlji
- pronalaženje oružja za masovno uništenje

Pravi razlozi:

- nafta
- nafta
- i nafta

Ako još ne vidite, kako bi Ameri rekli Big Picture, onda će vam na najlakši i najjednostavniji mogući način to objasniti Icke.



Stvari postaju mnogo jasnije čak i ako nemate veze s politikom.

Nakon svega, recite vi meni – jel uopće postoji valjan razlog za vojno djelovanje, ili nasilje općenito?


Post je objavljen 11.01.2008. u 22:58 sati.