Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbyclubknin

Marketing

TRI NATIONS / BLEDISLOE CUP 2008

Gledajuci nazad kroz godine, Tri Nations nam je pruzio neke epske dvoboje a serija u 2008. izgleda da ce nam pruziti najvise dosad .
All Blacks, unatoc sto su izgubili kljucne igrace kako sto su Aaron Mauger, Chris Jack, Carl Hayman and Luke McAlister, ce biti i vise nego spremna da pokazu svijetu da su oni broj 1 unatoc njihovom debaklu na posljednjem Svjetskom kupu. Jedno je sigurno, biti ce dosta novih lica u momcadi a te nove zvijezde ce biti spremne da impresioniraju- pogotovo sto ce oni branit Tri Nations titulu.
Zacudujuce, Springboks su osvojili Tri Nations samo dvaput - u 1998 i 2004 ali gledaju da osvoje i trecu titulu, pogotovo kad su osvojili Rugby World Cup u listopadu. Oni isto, imaju velik broj kljucnih igraca koji ragbi igraju drugdje ili su se umirovili , ali u slucaju halfbacka Fourie du Preez, 2007 IRB Player of the Year Bryan Habana i u obecavajucem Francois Steyn, sigurno im ne manjka talenta.
Wallabies, u drugu ruku, nemaju igracku sirinu kao njihovi rivali s juzne polutke i sigurno je da ce ovo biti zanimljiva godina za Australski rugby. Mladici kao Berrick Barnes pokazali su se u Francuskoj ali on, i mnogi drugi, ce morati uciniti isto ako zele imati bilo kakve sanse za osvajanje Tri Nations titule.

Higlights iz Tri Nations 2006.




Post je objavljen 11.01.2008. u 21:14 sati.